Βρετανία: Αφήνει εκτός «πράσινης λίστας» τα ελληνικά νησιά ο Μπόρις Τζόνσον

Δεν φτάνει που η Κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον τα έκανε μαντάρα στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας, τώρα θέλει να αφήσει εκτός τα ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα της «The Sun» η βρετανική κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να αφήσει εκτός της περιβόητης «πράσινης» τα ελληνικά νησιά. Αλλά και τα ισπανικά. Ο λόγος είναι διότι, τα ελληνικά νησιά καταγράφουν πολύ λιγότερα κρούσματα κορονοϊού σε σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα.

Αν ισχύει η λίστα τότε θα μιλάμε για μεγάλο πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό, καθώς χιλιάδες είναι κάθε χρόνο οι Βρετανοί τουρίστες που επιλέγουν τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Οι Βρετανοί περιμένουν να ανακοινωθούν ποιες χώρες θα συμπεριλαμβάνονται στην “πράσινη” λίστα, που σημαίνει ότι δεν θα απαιτείται να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους.

Η λίστα αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στην εβδομάδα (Πέμπτη ή Παρασκευή το πολύ) και στο «πράσινο» σύμφωνα με το δημοσίευμα συμπεριληφθούν το Γιβραλτάρ, η Μάλτα, το Ισραήλ και η Ισλανδία. Άλλοι αγαπημένοι καλοκαιρινοί προορισμοί των Βρετανών όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία βρίσκονται μερικές εβδομάδες… μακριά από το «πράσινο» και άρα θα είναι στο «πορτοκαλί», όπως και τα νησιά τους φυσικά. Η Πορτογαλία, σύμφωνα με τη Sun, είναι ο μοναδικός μεγάλος ευρωπαϊκός προορισμός που θα μπορούσε να είναι… πράσινος.

Η Βρετανία έχει θέσει συγκεκριμένα κριτήρια για να καταρτίσει τη λίστα της: πόσοι από τους πολίτες της χώρας έχουν εμβολιαστεί, πόσα είναι τα κρούσματα, αν υπάρχουν μεταλλάξεις και πόσο καλή είναι η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Θα δημιουργηθεί, όπως αναφέρεται, ένα σύστημα σαν… τα φανάρια των δρόμων με χώρες στο πράσινο, στο πορτοκαλί και στο κόκκινο.

Όπως φαίνεται στο παραπάνω γράφημα, η «πράσινηλίστα» σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν δεν μπαίνουν σε καραντίνα, θα έχουν αρνητικό τεστ πριν από την επιστροφή και PCR που έχει γίνει πριν από δύο ημέρες. Στην “κόκκινη ζώνη” μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο μετά την επιστροφή, το κόστος της καραντίνας σε ξενοδοχείο είναι 1.750 στερλίνες, ενώ απαιτείται αρνητικό τεστ μετά την επιστροφή και δύο μοριακά τεστ αφού γυρίσουν τη δεύτερη και όγδοη ημέρα.

Στην Telegraph, μίλησε επίσης ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος χαρκτήρισε το νησί ως έναν «ασφαλή προορισμό», με πάνω από το ένα τέταρτο του ενήλικου πληθυσμού, εμβολιασμένο. «Η Κρήτη είναι ένας ασφαλής προορισμός, που τηρεί όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, ώστε να διασφαλίσει την ασφαλή διαμονή των τουριστών στο νησί», ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης και συμπλήρωσε ότι «αναμένουμε στις θετικές αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης».

About Post Author

+ There are no comments

Add yours