Την ώρα που οι Ταλιμπάν ξεχύνονταν στην Καμπούλ, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γκάνι πετούσε για το Ντουμπάι έχοντας μέσα στο ελικόπτερο 169 εκατ. δολάρια σε μετρητά, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποστηρίζει η Daily Mail. Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, αποφάσισε να φύγει από τη χώρα χωρίς βοήθεια από τις ΗΠΑ , σύμφωνα με τα όσα είπε στο Fox News ένας πρώην σωματοφύλακάς του. Οι αρχικές πληροφορίες ήταν ότι διέφυγε στο Ουζμπεκιστάν, μετά στο Τατζικιστάν και στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι πήγε στο Ντουμπάι. Μάλιστα επιβεβαιώθηκε και επισήμως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ότι είναι εκεί.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, υπήρξαν συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Ταλιμπάν για την τύχη του, ωστόσο δεν καρποφόρησαν. Πήρε δε μαζί του και τέσσερα αυτοκίνητα που είναι άγνωστο πώς βγήκαν από τη χώρα

Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες στη Τζαλαλαμπάντ

H κατάσταση στο Αφγανιστάν αρχίζει ήδη να γίνεται χαοτική. απόπειρα διαδηλωτών στην πόλη Τζαλαλαμπάντ να υψώσουν τη σημαία του Αφγανιστάν διαμαρτυρόμενοι για την έλευση των Ταλιμπάν, πνίγηκε στο αίμα σύμφωνα με το Reuters. Τρεις πολίτες έπεσαν νεκροί, ωστόσο οι Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν μόνο τον ένα θάνατο. Τοπικά ΜΜΕ δημοσίευσαν βίντεο με πολίτες να κουβαλούν μια σημαία του Αφγανιστάν. Σε δηλώσεις της, πηγή των Ταλιμπάν τους χαρακτήρισε «ταραξίες που αμφισβητούν τη μετριοπαθή μας στάση».

Οι Ταλιμπάν άρχισαν ήδη να δείχνουν τα δόντια τους

Αυτόματα όπλα εναντίον εναντίον παιδιών και γυναικών, μαστίγια και τρόμος. Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από το μανιφέστο τους, περί μη ρεβανσιστικών διαθέσεων και σεβασμού στις γυναίκες, οι Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν αυτό που η διεθνής κοινότητα φοβάται: Ότι το σκοτάδι θα σκεπάσει το Αφγανιστάν και τα δικαιώματα των ανθρώπων.Σε ανταπόκριση των Los Angeles Times από την Καμπούλ, περιγράφονται σκηνές φρίκης καθώς Ταλιμπάν εκφοβίζουν άοπλους πολίτες που προσπαθούν να απεγκλωβιστούν και να εγκαταλείψουν τη χώρα. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, οι Ταλιμπάν χτυπούσαν με μαστίγια τυχαία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ακόμα και παιδιά. Όπως λέει το ρεπορτάζ του Marcus Yam, προσπαθούσαν να μπουν ακόμα και από μια τρύπα του φράχτη και μπουν μέσα στο αεροδρόμιο μπας και γλιτώσουν. Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ σοκ προκαλεί η εικόνα μιας γυναίκας ξαπλωμένης και αιμόφυρτης και ενός παιδιού μέσα στα αίματα. Με βάση την ίδια αφήγηση, ένα όπλο στράφηκε εναντίον φωτογράφου που προσπάθησε να απαθανατίσει τις σκηνές.

Πηγή:reader.gr

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours