Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα και οι ΗΠΑ τρέχουν να της δώσουν όπλα, μην τη χάσουν από σύμμαχο

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η Τουρκία για μια ακόμη φορά, παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου και μαζί τον εθνικό μας εναέριο χώρο, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και παράλληλα αμφισβητεί το δικαίωμά μας για εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στις θάλασσές μας, τις οποίες θεωρεί και δικές της. 

Οι συμφωνίες που γίνονται μεταξύ της ηγεσίας της Τουρκίας και της Ελληνικής πλευράς, δεν έχουν καμία αξία και θεωρούνται λευκό χαρτί, αφού δεν διαρκούν πάνω από μερικές ημέρες. 

Η γειτονική μας χώρα, συμπεριφέρεται σαν πειρατής της περιοχής, ακολουθώντας τυχοδιωκτικές πρακτικές. Μονίμως προκλητικοί και αλαζόνες οι γείτονές μας, εξαπολύουν σχεδόν καθημερινά προς τη χώρα μας απειλές για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, αν δεν υποκύψουμε στα παράλογα και παράνομα αιτήματά τους.

Η αναθεωρητική Τουρκία του Ερντογάν, δεν κρύβει ούτε στιγμή τις βλέψεις της για επέκταση των συνόρων της, θαλάσσιων και χερσαίων, προς τα δυτικά της. 

Η Ελλάδα συνεχίζει να ελπίζει πως διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλον, δηλαδή καταπίνοντας όλες αυτές τις προκλήσεις, κατευνάζει τα πνεύματα και διατηρεί την ειρήνη στην περιοχή. Η Τουρκία όμως δημιουργεί καθημερινά νέα τετελεσμένα και αλλάζει συνεχώς την ατζέντα, με αποτέλεσμα να καθίζει στο τραπέζι των συζητήσεων την πολιτική μας ηγεσία και να θέτει όλα τα ζητήματα που την απασχολούν, με όλες της τις διεκδικήσεις και να μη συζητά μόνο το θέμα της υφαλοκρηπίδας, το οποίο εμείς απλώσαμε από μόνοι μας και το κάναμε και θέμα θαλάσσιων ζωνών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να πιπιλάει την ίδια καραμέλα, της διαμαρτυρίας στα αρμόδια διεθνή όργανα και στο ΝΑΤΟ για τις Τουρκικές προκλήσεις και τη διαβεβαίωση ότι δεν θα πέσει η χώρα μας στην παγίδα που στήνει η Τουρκία για τη δημιουργία θερμού επεισοδίου. Δηλαδή με λίγα λόγια τη διαβεβαιώνουν, πως ό,τι κι αν κάνει η Τουρκία, η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιδράσει. Θα μένει μόνο στις διαμαρτυρίες. Κι έτσι οι Τούρκοι ακολουθούν την παροιμία «Δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σ’ ανέβει στο κρεβάτι», κι άντε μετά να κατεβάσεις τους Τούρκους από το κρεβάτι έτσι και κάνουν κι ανέβουν. 

Η Τουρκία τη μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει είναι της ισχύος των οπλων και της αποφασιστικότητας της Ελλάδας να απαντήσει στις προκλήσεις. Επιτέλους μήπως θα έπρεπε να δείξουμε στους Τούρκους πως η χώρα μας είναι αποφασισμένη να βάλει ένα τέλος σ’ αυτή την Τουρκική πρόκληση και αλαζονεία με ένα casus belli, για τις Τουρκικές παραβιάσεις που έχουν λάβει τη μορφή εισβολής το τελυταίο διάστημα;

Σε λίγο, όπως το πάνε οι Τούρκοι, θα κάνουν υπερπτήσεις πάνω από την Αθήνα κι εμείς θα κάνουμε διάβημα διαμαρτυρίας στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, ενώ εκείνοι ετοιμάζονται να επισπεύσουν τις διαδικασίες πώλησης όπλων στην Τουρκία, για να μη τη χάσουν από πελάτη και σύμμαχο και πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας. 

About Post Author