Μπόρις Μπέκερ: Στη φυλακή ο άλλοτε βασιλιάς του τένις

Αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου τένις, όμως ο Μπόρις Μπέκερ καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων αξίας εκατομμυρίων λιρών, μετά την πτώχευσή του το 2017.

Ο πρώην αστέρας του τένις αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 28 ετών βάσει του νόμου περί αφερεγγυότητας. Κρίθηκε ένοχος για τέσσερις κατηγορίες από ενόρκους στο δικαστήριο του Southwark νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αλλά αθωώθηκε για άλλες 20 κατηγορίες που σχετίζονται με την ίδια υπόθεση.

O έξι φορές νικητής τίτλων γκραν σλαμ είχε κερδίσει περίπου 38 εκατομμύρια λίρες σε χρηματικά έπαθλα και χορηγίες, όντας στο πικ της καριέρας του.

Όμως την Παρασκευή καταδικάστηκε για την παραβίαση των προθεσμιών του προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή των χρεών του και κατηγορήθηκε ότι έκρυβε περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Κρίθηκε ένοχος για μεταφορά εκατοντάδων χιλιάδων λιρών από τον επαγγελματικό του λογαριασμό μετά την πτώχευση, παράλειψη δήλωσης ακινήτου στη Γερμανία, απόκρυψη χρέους 825.000 ευρώ και απόκρυψη περιουσίας αξίας άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Ο Μπέκερ είπε ότι τα χρηματικά έπαθλα από την καριέρα του ύψους 38 εκατομμυρίων λιρών ξοδεύτηκαν σε ένα… ακριβό διαζύγιο από την πρώτη του σύζυγο το 2001, σε πληρωμές διατροφής για τα παιδιά και σε «ακριβές δεσμεύσεις τρόπου ζωής», συμπεριλαμβανομένου του ενοικιαζόμενου σπιτιού 22.000 λιρών το μήνα στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Μεταξύ άλλων κατηγορήθηκε για την αποτυχία του να παραδώσει τρόπαια και μετάλλια από την καριέρα του στο τένις, συμπεριλαμβανομένων δύο τροπαίων ανδρών στο Wimbledon.

Στην καριέρα του κέρδισε 49 τίτλους στο μονό, αγωνιζόμενος σε 77 τελικούς στη διάρκεια της 15ετούς καριέρας του, και απέκτησε το προσωνύμιο «Μπουμ-Μπουμ Μπέκερ» λόγω του πολύ δυνατού σερβίς που είχε.

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author