Έρχεται το Πάρκο της Λαθέας: Ένα μητροπολιτικό πάρκο έκτασης 32 στρεμάτων με πράσινο και χώρο παιχνιδιού!

Χαράς ευαγγέλια για τους κατοίκους του Δήμου Αχαρνών, αφού ένα νέο πάρκο θα «γεννηθεί» μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει όαση πρασίνου και αναψυχής μέσα στον αστικό ιστό και θα συγκεντρώνει ποικίλες δραστηριότητες άθλησης και πολιτισμού για τους δημότες. Η μελέτη ολοκληρώθηκε και μάλιστα παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τους αρμόδιους αντιδημάρχους. Το εμβληματικό αυτό έργο θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Λαθέας επί της Πλήθωνος Γεμιστού και θα καλύπτει μία έκταση 32 στρεμμάτων.

Στο πάρκο της Λαθέας οι πολίτες θα απολαμβάνουν τον περίπατό τους μέσα στο πράσινο και παράλληλα θα υπάρχουν δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, αφού θα δημιουργηθούν παιδική χαρά, υπαίθριο θέατρο, αναψυκτήριο και γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και πινγκ πονγκ.

Για τη χρηματοδότηση του έργου υποβλήθηκε ήδη πλήρης φάκελος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 4,8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η ολοκλήρωση του πάρκου προβλέπεται εντός του 2023.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του αντιδημάρχους για τον μεθοδικό και αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν, τόνισε ότι «θα συνεχιστεί η εκπόνηση μιας σειράς έργων που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – πηγή φωτο: otavoice.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours