«Ντροπή του Δάντη! Είσαι αισχρός, βλάσφημος, άξιος περιφρονήσεως και γιουχαρίσματος»

Στο στόχαστρο της εκκλησίας μπήκε το νέο τραγούδι του Χρήστου Δάντη με τίτλο «Δεν υπάρχει Θεός».

Ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά του τραγουδιστή, ενώ οργισμένη ήταν και η αντίδραση του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Ζιόμπολα.

Οι στίχοι που προκάλεσαν την οργή της εκκλησίας ήταν: «Δεν υπάρχει Θεός, μάλλον πέθανε» και «αν υπάρχει Θεός, είναι άθεος και μας δουλεύει από πάνω εντελώς».

Μιλώντας στο eReportaz, o Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ζιόμπολας χαρακτηρίζει προσβλητικό το τραγούδι του Χρήστου Δάντη και ζητά να αποσυρθεί:

«Αυτό είναι φοβερό. Πολύ προσβλητικό, απάνθρωπο και απαράδεκτο. Ντροπή του κυρίου Δάντη. Δικαίωμά σου να μην πιστεύεις, αλλά δεν μπορείς να θίγεις. Τι πήγες να κάνεις δηλαδή; Είσαι αισχρός, βλάσφημος, άξιος περιφρονήσεως και γιουχαρίσματος. Έπεσες αγαπητέ μου πολύ χαμηλά και είσαι άξιος ιεράς αγανακτήσεως, δεν έχεις μέσα σου Ιερό και Όσιο και είσαι κατακριτέος. Ντροπή και αίσχος ένας Έλληνας να φτάσει σε αυτό το σημείο. Τουλάχιστον να σεβαστείς την ποιότητα των Ελλήνων οι οποίοι πιστεύουν. Καλώ τον κύριο Δάντη να ανακαλέσει και οπωσδήποτε να αποσύρει το τραγούδι. Το παράκανε και μηδένισε το δημιουργό του κόσμου. Οπωσδήποτε η Εκκλησία θα αντιδράσει και είναι βέβαιο πως θα αντιδράσει και όλος ο κόσμος».

Και το ekklisiaonline με ανάρτησή του αναφέρει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του τραγουδιστή.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Θα κινηθούμε νομικά εναντίον του Χ. Δάντη για το αισχρό τραγούδι «Δεν Υπάρχει Θεός» για τους στίχους «Δεν υπάρχει Θεός, μάλλον πέθανε κι αν υπήρξε ποτέ μας την έκανε, μας παράτησε να ‘ναι πιο άνετος ή κάπου θα ‘ναι κλεισμένος τρελός… Δεν υπάρχει Θεός κι ούτε νοιάζεται που ένας κόσμος στα δύο μοιράζεται κι αν υπάρχει Θεός, είναι άθεος και μας δουλεύει από πάνω εντελώς…».

Ο Χρήστος Δάντης κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι «Δεν υπάρχει Θεός», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια. Σε αυτό ακούγεται να τραγουδάει μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει Θεός, μάλλον πέθανε», «κάπου θα ‘ναι κλεισμένος τρελός» και «αν υπάρχει Θεός, είναι άθεος και μας δουλεύει από πάνω εντελώς».

Ο γνωστός τραγουδιστής το πρωί της Πέμπτης μίλησε στην εκπομπή Happy Day για το νέο του τραγούδι και δίνει τη δική του απάντηση σε όσους τον επικρίνουν.

«Ξέρω ότι το τραγούδι έχει ενοχλήσει. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που το έχουν παρεξηγήσει. Κάποιοι άλλοι που στέκονται μόνο στον τίτλο του και κάποιοι από αυτούς που συνήθως απαντούν εν θερμώ. Επειδή κι εγώ βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σε μια παρόμοια κατάσταση, δεν μου αρέσει να απαντήσω τώρα», είπε αρχικά.

https://youtu.be/nKoVviNdSlM

Θα μάθουν ορισμένοι κύριοι ότι σε αυτή τη χώρα ακόμη δεν έχουν όλα ισοπεδωθεί και θα μας βρουν μπροστά τους.

Συγκεκριμένα θα γίνει μήνυση για κακόβουλη βλασφημία καθώς το τραγούδι εκδηλώνει δημόσια έλλειψη προς τα θεία, σύμφωνα με τον προγενέστερο νόμο 198 και 199 του ποινικού κώδικα (έχουν καταργηθεί) – Διατάραξη θρησκευτικών συναθροίσεων.

Αντικρούει στα άρθρα 5 του Συντάγματος περί θρησκευτικού αισθήματος και άρθρο 13 περί συνειδήσεως.»

https://youtu.be/VWUkEHKCKRk

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours