Πέθανε η Christine McVie των Fleetwood Mac

Μεγάλη απώλεια για τον κόσμο του ροκ

Μια εμβληματική φυσιογνωμία της ροκ μουσικής, η τραγουδίστρια και κιμπορντίστρια των Fleetwood Mac, Christine McVie, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς της, η McVie πέθανε ειρηνικά σε νοσοκομείο, μετά από σύντομη ασθένεια, περιτριγυρισμένη από τους οικείους της.

Η μουσικός, συνθέτης και τραγουδίστρια εντάχθηκε στους Fleetwood Mac το 1970, μετά το γάμο της με τον μπασίστα John McVie, και παρέμεινε βασικό μέλος του συγκροτήματος για 28 χρόνια, οπότε και αποχώρησε.

Η McVie ήταν από τα πρόσωπα κλειδιά για τον περίφημο δίσκο «Rumours» του 1977 που εκτόξευσε το συγκρότημα στην κορυφή των charts σε Βρετανία και Αμερική.

Οι Fleetwood Mac συνέχισαν την εντυπωσιακή τους πορεία μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, ωστόσο, η καριέρα τους ήταν πιο δύσκολη στη δεκαετία του 1990.

Η McVie επέστρεψε στο συγκρότημα το 2014 και παρέμεινε μέλος του μέχρι το τέλος της ζωής της στις 30 Νοεμβρίου του 2022, ενώ ενδιάμεσα κυκλοφόρησε και κάμποσους προσωπικούς δίσκους.

Οι Fleetwood Mac εξέφρασαν την οδύνη τους για το θάνατο της Christine McVie, αναφέροντας ότι «ήταν η καλύτερη μουσικός που θα μπορούσε κάποιος να έχει στο συγκρότημά του και η καλύτερη φίλη που θα μπορούσε κάποιος να έχει στη ζωή του».

Σημειώνεται ότι πριν από δύο χρόνια είχε φύγει από τη ζωή και ο ιδρυτής και κιθαρίστας των Fleetwood Mac, Peter Green.

loaded.gr

About Post Author