Εξιστορεί και ψάχνει σπουδαιές παραγωγές

Κανείς δεν ξέρει γιατί η μουσική που παίζουν και παράγουν γνωστοί και άγνωστοι παραγωγοί , νέοι σε ηλικία ή μεγάλοι στα χρόνια τους ( και σε πείρα , δές David Russell Lee ή αλλιώς Joey Negro ) έχουν τόση μεγάλη ουσιαστική επίδραση στα αισθήματα μας και σε πνευματικές ή ψυχικές ανατάσεις που τόσο χρειαζόμαστε …

του Μανώλη Διακάκη

Απαντήσεις έρχονται απο τις παρακάτω μουσικές παραγωγές ,τεχνολογικές διασκευές , αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και μελέτης του προηγούμενου αιώνα & όχι μόνο ( εαν δεν έχεις ζήσει τον 20 αιωνα δύσκολα θα καταλαβείς αυτόν τον μουσικό οργασμό ) .

Τέλος πάντων, εδώ παρέα με τον Στάθη Παπούλια , ο Μάνος Διακάκης εξιστορεί και ψάχνει σπουδαιές παραγωγές.

 

Ο  Riva Starr, γνωστός  ως Stefano Miele, που εδρεύει στο Ανατολικό Λονδίνο, έχει από καιρό δώσει το δικό του σημάδι στη νύχτα.

Όχι απλά ένας ευρέως σεβαστός DJ, παραγωγός και ιδιοκτήτης της  Snatch! Records & Brock Wild, η ανήσυχη τέχνη του παρακάπτει περιορισμούς και τυπικές προσδοκίες και αυτό τον κάνει να είναι ένας καριερίστας παραγωγός !

Σε αυτόν τον κόσμο του Riva Starr , όπου το απροσδόκητο είναι ο κανόνας και το κλαμπ είναι το πρώτο βήμα για ένα ευρύ μουσικό ταξίδι  , μια σπουδαία παραγωγή , παρέα με μια σπουδαία soulful _ folk & Jazz φωνή τον Gavin Holligan  (  https://www.gavinholligan.co.uk/ )  , με τίτλο   If I Could Only Be Sure έδωσε μια ακόμα διάμαντι στο Βροχερό και υγρό Λονδίνο .

Φυσικά σε αυτήν την μικρή & ηχηρή επανάσταση με Rock steady ήχο ο Danny Krivit έδωσε το δικό του Edit  !

 

Η Sulene Fleming είναι καλλιτέχνης ηχογράφησης και τραγουδοποιός από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι  Soul & House singer & έχει τραγουδήσει (  leading perfomance ) σε συγκροτήματα όπως το Incognito, The Brand New Heavies, Mother Earth, Brian Mc Fadden, The Fantastics!

Έχει κάνει  φωνητικά για τους Leroy Hutson, Barbara Mason, Deniece Williams και άλλα.

Ο κατάλογός της είναι τεράστιος και ” αναπτύσσεται ”  στο soulful house genre  και τώρα κυκλοφορεί δίσκους στην  Future Spin Records .

Μερικές από τις συνεργασίες της μέχρι στιγμής ήταν με τους Pausepushers and  Distant People, και remix από τους Lenny Fontana, Moodymanc και Dominic Dawson.

Σε αυτό το κομμάτι , ένα γλυκό  dance-floor soul cut ‘Hey Mister! , με την  όμορφη και δυνατή φωνή ( & όχι διαπεραστική ) της Sulene Fleming (παρέα με τους Βρεττανούς The Fantastics! ) ο Art Of Tones και η γαλλική  κουλτούρα του βάζει την δική του τεχνολογική τέχνη και το απογειώνει απο funky στο απόλυτο Dance Vibe !

 

Οι Stetsasonic είναι ένα αμερικανικό συγκρότημα χιπ χοπ. Δημιουργήθηκε το 1981 στο Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη .  Οι  Stetsasonic ήταν μια από τις πρώτες χιπ χοπ πράξεις που έπαιξαν με ένα πλήρες συγκρότημα και χρησιμοποίησαν ζωντανά όργανα στις ηχογραφήσεις τους, ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντικά συγκροτήματα χιπ χοπ όπως οι  The Roots.

Το συγκρότημα συνδύασε το beat-boxing, την τεχνολογία δειγματοληψίας και την ζωντανή απόδοση της μπάντας, ενσωματώνοντας R&B, jazz, dancehall reggae και rock στον ήχο του.

Οι  Stetsasonic θεωρούνται  επίσης από τα group που πρωτοστάτησαν στην τζαζ ραπ.

Aυτό το εκρηκτικό κομμάτι  (  έχοντας  ένα άλλο τόνο με την τέχνη του Dimitri From Paris ) έχει ήχους και δείγματα απο classic funk και να μας θυμίσει τον  Lonnie Liston Smith – Expansionsή  συλλογές απο την Mastercuts – MC !

 

Ολλανδός παραγωγός ο  Vincent Kriek, γνωστός και ως HP Vince.  Ανήσυχος  οδοιπόρος  της  disco & housemusic ως HP Vince, ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90 τόσο σόλο όσο και με τον JAMEZ της  TOUCHE Records ως P.I.M.P. και με τον  LAIDBACK LUKE της  Groove Alert ως Dubbing Double .

Το 2016 είχε κυκλοφορίες σε Nite Tunes, Adapt και Prison Entertainment. Το 2017 κυκλοφόρησαν νέες  εκδόσεις στο Whore House-UK και  discohouse on Chopshop, Springbok, Disco Revenge & Solid State Disco.

Λάτρης της μαύρης μουσικής σε όλες τις δεκαετίες  , που στο μαύρο αίσθημα δεν χωρά ρατσισμούς σε οτιδήποτε κινείτε στο πλανήτη γη , ο Vincent Kriek μιξάρει με μεγάλο θράσος και με  περίσση υπεροχή ενα θρυλικό κομμάτι των Kool & The Gang – Open Sesame 1976 ! _ & να μας θυμίσει με τα  ” περασματά του ” πόσο σπουδαίο είναι το ανθρώπινο είδος εαν το θελήσει !!

 

Ο Lonnie Liston Smith, Jr. (γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1940 στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια) είναι ένας Αμερικανός μουσικός της jazz , soul , funk  που έπαιξε με σημαντικούς καλλιτέχνες τζαζ, όπως ο Pharoah Sanders και ο Miles Davis πριν σχηματίσει τους ”  Lonnie Liston Smith και The Cosmic Echoes ” ,  ηχογράφησε αρκετά  άλμπουμ που θεωρούνται  ευρέως κλασικά  στο fusion / Quiet Storm / smooth jazz και acid jazz genres.

Eδώ οι Dave Leatherman &   Bruce Nolan με όλη την εμπειρία των 90s και φυσικά άμεσα επηρεασμένοι απο τον ήχο του 70  με ότι συνεπάγεται αυτό μας θυμίζουν τα δρώμενα του Lonnie Liston Smith και μιξάρουν με φιλοσοφία ανάδειξης της τότε ατμοσφαιρικής δημιουργίας στα χρόνια της δεκαετίας του 70 _

Συνδετικός κρίκος του τότε με το τώρα το Expansions  , ήταν 1974  όταν οι ” Lonnie Liston Smith & The Cosmic Echoes ” δημιούργησαν αυτό το επικό κομμάτι ..

Kαλή ακρόαση !!! (πάντως το μόνο σίγουρο και όχι μόνο το Expansions το τιμήσαμε δεόντως )

Επεται συνέχεια …..

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours