«Van Life»: Ευρωπαϊκή διάκριση για τη νέα εκπομπή της ΕΡΤ

Από το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ, στη λίστα των πιο καινοτόμων τηλεοπτικών προγραμμάτων της Ευρώπης, και από εκεί, κατευθείαν στους δέκτες σας.
Το «Van Life», είναι η νέα εκπομπή της ΕΡΤ2 που αυτόν τον Οκτώβριο πρόκειται να μας ταξιδέψει με ένα… ιδιαίτερο van και την πιο κεφάτη παρέα σε μαγικά φυσικά τοπία της Ελλάδας, κάνοντας αγαπημένα αθλήματα με απολαυστικούς καλεσμένους. Μπορεί ο χρόνος για την πρεμιέρα να μετρά αντίστροφα, όμως η διαδρομή της εκπομπής έχει ήδη αρχίσει πριν την τηλεοπτική προβολή των επεισοδίων.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η πρώτη στάση του Van, που φέτος πρόκειται να μας πάρει παρέα στο πιο ανατρεπτικό τηλεοπτικό ταξίδι, έρχεται με μια ευχάριστη έκπληξη για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα, αφού έπειτα από πολλά χρόνια, μια ελληνική εκπομπή διακρίνεται με τη συμμετοχή της στο EBU Creative Forum, ξεχωρίζοντας για τον χαρακτήρα και την ποιότητά της.
Συγκεκριμένα, η ετήσια εκδήλωση που παρουσιάζει τα πιο καινοτόμα σχήματα παραγωγών ευρωπαϊκών δημόσιων υπηρεσιών media, σε επίπεδο πραγματικότητας και ψυχαγωγίας που δημιουργήθηκαν πρόσφατα, επέλεξε τη νέα εκπομπή της ΕΡΤ2 και του ERTFLIX ανάμεσα από 60 συμμετοχές απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης, στις 17 κορυφαίες και πιο καινοτόμες ιδέες. Πρόκειται για ένα μοναδικό φόρουμ που προσφέρει στα μέλη της EBU και οργανισμούς από άλλα δημόσια σωματεία ραδιοτηλεόρασης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάλογο σχετικά με τις όψεις της τηλεόρασης, να οργανώσουν συμπαραγωγές, να μοιραστούν τις εγκαταστάσεις τους και να ενώσουν τις δημιουργικές τους δυνατότητες.
Η εκπομπή «Van Life», που εκτός από τη συχνότητα της ΕΡΤ2 θα είναι διαθέσιμη και στην δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα του ERTFLIX, αφού επιλέχθηκε, παρουσιάστηκε, εν μέσω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, online, σε ένα ειδικό ακροατήριο 200 ατόμων απ’ όλη την Ευρώπη. Μπορεί έτσι, να μην ταξίδεψε λόγω της κατάστασης στη Ζυρίχη, όπου υπό άλλες συνθήκες θα λάμβανε χώρα η ετήσια εκδήλωση, όμως πέρασε εμφατικά από το ξεχωριστό κοινό, εντυπωσιάζοντας τόσο σε επίπεδο concept όσο και υλοποίησης και περιεχομένου.
Ο δρόμος του μαγικού van που απ’ αυτόν τον Οκτώβριο θα μας ταξιδέψει μέσα από τις οθόνες, άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο. Και η ΕΡΤ μάς έκανε για μία ακόμη φορά υπερήφανους, δίνοντας τον καλύτερο της εαυτό.
Επόμενος σταθμός, η οθόνη σας…
Περιγραφή εκπομπής
Τι μπορεί να συμβεί όταν μια παρέα φίλων αποφασίζουν να γυρίσουν την Ελλάδα με ένα van και να κάνουν τα αγαπημένα τους αθλήματα στη φύση; Συναρπαστικοί προορισμοί, δράση, γέλιο και συγκίνηση, σχέσεις που δοκιμάζονται και φιλίες που δυναμώνουν, όλα καταγράφονται με χιουμοριστική διάθεση, δημιουργώντας μια σειρά εκπομπών, νεανική, ανάλαφρη και κωμική. Η σειρά αναμιγνύει στοιχεία καταγραφής της πραγματικότητας με στοιχεία μυθοπλασίας, καθώς όλα τα πρόσωπα βρίσκονται μπροστά και πίσω από τις κάμερες με φόντο το active lifestyle των vanlifers.
Σε κάθε επεισόδιο του «Van Life», ο πρωταθλητής στην ποδηλασία βουνού Γιάννης Κορφιάτης, μαζί με την παρέα του, το κινηματογραφικό συνεργείο δηλαδή, καλεί δύο διαφορετικούς χαρακτήρες, λάτρεις ενός extreme sport, να ταξιδέψουν μαζί τους με ένα διαμορφωμένο σαν μικρό σπίτι όχημα. Όλοι μαζί, δοκιμάζουν κάθε φορά ένα νέο άθλημα, ανακαλύπτουν τις τοπικές κοινότητες και τους ανθρώπους τους, εξερευνούν το φυσικό περιβάλλον που θα παρκάρουν το «σπίτι» τους και απολαμβάνουν την περιπέτεια αλλά και τη χαλάρωση σε μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου, αυτή που τώρα θα γίνει η αυλή του «σπιτιού» τους: την Ελλάδα.

Βασικοί συντελεστές
Ιδέα – σενάριο – σκηνοθεσία: Δήμητρα Μπαμπαδήμα
Παρουσίαση: Γιάννης Κορφιάτης
Αρχισυνταξία: Ιωάννα Μπρατσιάκου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θέμης Λαμπρίδης & Μάνος Αρμουτάκης
Ηχοληψία: Χρήστος Σακελλαρίου
Μοντάζ: Δημήτρης Λίτσας
Εκτέλεση & οργάνωση παραγωγής: Φωτεινή Οικονομοπούλου
Εκτέλεση παραγωγής: OHMYDOG PRODUCTIONS

About Post Author

+ There are no comments

Add yours