Το Facebook δοκιμάζει την επιλογή του Screen Share για το Messenger

Πολλές φορές έχει τύχει να θες να στείλεις ένα link από αυτό που διαβάζεις στο κινητό σου στο Google στον φίλο που μιλάς στο Messenger και να μην το βρίσκεις το link ή να είναι κάτι από μια εφαρμογή.

Οπότε αυτό που κάνεις στην ανάγκη είναι ένα print screen της οθόνης. Σε λίγο καιρό είναι πιθανό να μη χρειάζεται να το κάνεις αυτό και να επιτρέπεις στον φίλο ή τη φίλη σου να κοιτάτε το ίδιο περιεχόμενο ταυτόχρονα στο κινητό.

Μετά την απόφαση του Skype να ανακοινώσει ότι εργάζεται για την επιλογή του Screen Sharing τον περασμένο Ιούνιο, ήρθε η σειρά του Facebook να δοκιμάσει το συγκεκριμένο feature που υπάρχει στον κώδικα του Messenger εδώ και λίγες μέρες.

Το συγκεκριμένο feature φαίνεται πως είναι ήδη διαθέσιμο όταν γίνεται μια κλήση ή βιντεοκλήση και τη στιγμή που πατάς την επιλογή του screen share, σβήνει η κάμερα και όσοι συμμετέχουν στην κλήση βλέπουν το περιεχόμενο του κινητού που έχει πατηθεί το feature. Το screen sharing δεν έρχεται ελεύθερα, αλλά θα πρέπει να δώσει ο κάτοχος του κινητού την άδεια στο Messenger για screen capture.

Αυτή η κίνηση του Facebook είναι για πολλούς μια προσπάθεια να ενισχύσει το ιδιωτικό μοίρασμα στους χρήστες, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια παραπάνω εισβολή σε προσωπικά δεδομένα.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours