Κάποτε όλες θεωρούσαμε ότι το ρουζ είναι το εύκολο μέρος του μακιγιάζ. Άλλες μάλλον είχαν ένα φυσικό χάρισμα και άπλωναν με μια ευκολία λίγο στα μάγουλα τους και έδειχνε υπέροχο, άλλες ακόμη το προσπαθούν. Μπορεί να νομίζεις και ότι με τις διαστάσεις που έχει πάρει το contouring δε χρειάζεται καν να φοράμε ρουζ ή ότι αποτελεί μια περιττή λεπτομέρεια στο πρόσωπο μας. Κι όμως όχι!

Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος που το ρουζ είναι αναγκαίο στο νεσεσέρ μας. Ο λόγος είναι ότι ένα σωστό ρουζ θα δώσει μια υγιή λάμψη στο πρόσωπο σου που θα σε κάνει να δείχνεις υπέροχη, ακόμη κι αν περνάς μια κακή μέρα.=

Βέβαια επειδή είναι 2019 υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να το εφαρμόσεις και πάρα πολλά λάθη που κάνεις τόσο εσύ όσο και όλες μας. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποια είναι τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνεις με το ρουζ αλλά και πώς να τα αποφύγεις!

#1 Νομίζεις ότι είναι μόνο για τα μάγουλα
Είναι φυσικά και για τα μήλα των μάγουλων, αλλά οι περισσότεροι make up artists συμφωνούν ότι για έξτρα λάμψη και φυσικότητα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σε άλλα μέρη. Ιδανικά η καλύτερη λύση είναι να εφαρμόσουμε ελάχιστο ρουζ στο σημείο εκείνο μεταξύ των φρυδιών και της κεφαλής για ένα ομοιόμορφο και φυσικό αποτέλεσμα!

#2 Διαλέγεις τη λάθος απόχρωση
Η σωστή απόχρωση πρέπει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στη φυσική απόχρωση που έχουν τα μάγουλα σου. Έτσι αν είσαι αρκετά ανοιχτόχρωμη διάλεξε ένα απαλό ροζ, αν έχεις σταρένια επιδερμίδα διάλεξε μια ροδακινί απόχρωση, ενώ αν είσαι πιο σκουρόχρωμη μια bronze θα είναι η ιδανική για εσένα!

#3 Και τη λάθος μορφή
Όπως υπάρχουν διαφορετικές μορφές foundation έτσι υπάρχουν και διαφορετικές μορφές ρουζ για να διαλέξεις. Ανάλογα τις ανάγκες της επιδερμίδας σου μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στη γνωστή powder μορφή αλλά και σε κρεμώδεις μορφές ρουζ. Εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς πρώτα ένα κρεμώδες και έπειτα να προσθέτεις λίγο ρουζ σε μορφή σκόνης ώστε να σταθεροποιήσεις το χρώμα. Εάν από την άλλη έχεις ξηρή επιδερμίδα και μόνο με λίγο από το κρεμώδες ρουζ θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

#4 Βάζεις πάρα πολύ
Ναι είναι αρκετά προφανές, αλλά είναι κάτι που κάνουμε σχεδόν όλες! Θυμήσου την Coco Chanel που συμβούλευε να βγάζουμε πάντα κάτι από το outfit μας πριν φύγουμε από το σπίτι και κάνε το ίδιο με το ρουζ. Χρησιμοποίησε – ακριβώς – όσο χρειάζεσαι, ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο!

#5 Ξεχνάς το blending
Ξεχνάς το blending, ξεχνάς και το σημαντικότερο σημείο ενώ κάνεις το μακιγιάζ σου. Όσο καλά κι αν έχεις εφαρμόσει το ρουζ και οποιοδήποτε άλλο προϊόν, χρειάζεται να τα “σετάρεις” όλα μαζί για να έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα και όχι κάτι υπερβολικά επιτηδευμένο!

Πηγή:missbloom.gr

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours