Μάριος Αθανασίου για Στάθη Λιβαθινό: Ταπείνωσε ηθοποιούς με αναπηρία

Ο Μάριος Αθανασίου περιμένει κι άλλες συγγνώμες από τον πρώην διευθυντή του Εθνικού, Στάθη Λιβαθινό

Παραιτήθηκε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου την περασμένη Τρίτη (02/03) ο γνωστός σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός μετά από καταγγελίες φοιτητών για κακοποιητική συμπεριφορά και ομοφοβικά σχόλια. Μετά την παραίτηση του Στάθη Λιβαθινού από τη δραματική σχολή και τη «συγγνώμη» που ζήτησε ο σκηνοθέτης μέσω ανακοίνωσής του, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου έκανε μία αιχμηρή ανάρτηση για τον σκηνοθέτη.

Ο Μάριος Αθανασίου έγραψε χαρακτηριστικά: «Λιβαθινός, πρώην διευθυντής Εθνικού Θεάτρου. Ταπεινώνει επί μία ώρα κίνημα ανάπηρων καλλιτεχνών, που ζητάει συμμετοχή σε παραστάσεις. “Το θέατρο δεν είναι δημοκρατικό, είναι φασιστικό”, είπε. Και κλείνει δίνοντας στυλό σε παιδί που δε μπορεί… “για γράψε κάτι που θα σου πω”. Έχετε κι άλλες συγγνώμες, μη σταματάτε».

Μάριος Αθανασίου

Πριν την παραίτηση του σκηνοθέτη ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, τον είχε κατηγορήσει ευθέως για ανάρμοστη συμπεριφορά. Σύμφωνα με τον γνωστό ηθοποιό, τα τέσσερα χρόνια που ήταν μαθητής του στη δραματική σχολή, ισχυρίστηκε ότι είχε υποστεί ψυχολογική βία, και ότι είχε πέσει θύμα χειριστικών συμπεριφορών και τρομοκρατίας. «Ήσασταν χυδαίος, προσβλητικός, ακρωτηριαστικός, ευνουχιστικός, ταπεινωτικός και απόλυτα χειριστικός! Βέβαια όλα αυτά καλυμμένα πίσω από έναν μανδύα ψεύτικης ευγένειας και δήθεν ήθους» είχε γράψει ο ηθοποιός, ο οποίος δευτερολόγησε μετά την παραίτηση Λιβαθινού γράφοντας σε ανάρτησή του στο Instagram: «Επιτέλους! Πέρασε από τη “ρωσική Σχολή” Θεάτρου και δεν ακούμπησε».

Στην επιστολή του ο Στάθης Λιβαθινός ανέφερε: «Αγαπημένες μου μαθήτριες και αγαπημένοι μου μαθητές, μετά και την τελευταία σας άρνηση να συνεργαστείτε μαζί μου έστω για 2 ώρες την βδομάδα, ώστε να ολοκληρώσετε τον κύκλο των σπουδών σας, μέσα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να σας αποχαιρετήσω. Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον από σας – η όποια αυστηρότητά μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία, ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για τη μελλοντική σας πορεία στο θέατρο.

Χρειάστηκε πολύς κόπος και επιμονή χρόνων για να μπορέσω επιτέλους να δημιουργήσω αυτό το Τμήμα Σκηνοθεσίας στο οποίο βρίσκεστε σήμερα, αλλά και να διαθέτει η Σχολή του Εθνικού Θεάτρου τις υποδομές που διαθέτει. Κρατήστε μόνο τα καλά κι αλλάξτε το θέατρο. Σας ευχαριστώ για όλα, όπως και τη διευθύντρια της Σχολής, αλλά και όσους συναδέλφους με στήριξαν. Καλή συνέχεια. Στάθης Λιβαθινός».

Πηγή:ethnos.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours