Η «χρυσή» διαθήκη του Σταμάτη Κόκοτα

Ο Σταμάτης Κόκοτας “έφυγε” από τη ζωή, στις αρχές Οκτωβρίου, νικημένος από τον καρκίνο. Πίσω του, εκτός από τα αξέχαστα τραγούδια του, άφησε και μία αμύθητη περιουσία.

Ο αείμνηστος τραγουδιστής κρατούσε πάντα την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γι’ αυτό ελάχιστοι γνώριζαν πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο, με θάρρος και αξιοπρέπεια, χωρίς να χάνει την αισιοδοξία του. Ελάχιστοι, επίσης, γνώριζαν για την αμύθητη περιουσία του και τι θα απογίνει αυτή μετά τον θάνατο του.

Όπως είναι γνωστό, ο “λαϊκός κοσμοπολίτης”, όπως χαρακτήριζαν τον Σταμάτη Κόκοτα, ποτέ του δεν επεδίωξε να ζει στη χλιδή, φροντίζοντας, προπάντων, με τα χρήματα που έβγαζε να ζει άνετα και αξιοπρεπώς η οικογένεια του.

Όπως είχε υπογραμμίσει ο ίδιος ο Σταμάτης Κόκοτας «ήμασταν μεγάλη οικογένεια -τρία αγόρια, τρία κορίτσια-, ο πατέρας γιατρός, τον οποίο έχασα όσο ήμουν ακόμα μικρό παιδί. Μεγάλωσα σωστά, με πολύ καλούς τρόπους, σε σωστή οικογένεια, με μία χρυσή μάνα. Από τότε που μεγάλωνα μάθαινα από τους γονείς και τ’ αδέλφια μου το σωστό. Αυτό ακολούθησα στην πορεία της ζωής μου».

Τα χρήματα για εκείνον δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα, γι’ αυτό και παρότι κατά καιρούς τον προσέγγιζαν κορυφαίες εταιρείες, προκειμένου να ξυρίσει, για παράδειγμα, τις φαβορίτες του, προσφέροντάς του υπέρογκα ποσά, εκείνος αρνούνταν.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «οι φαβορίτες μου είναι το σήμα κατατεθέν μου. Ένας που θέλει να κάνει διαφήμιση για ένα ξυραφάκι, τα 50 εκατ. δεν είναι τίποτα για να ξυρίσω τις φαβορίτες μου, αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει. Τον έστειλα από εκεί που ήρθε».

Όταν ο Σταμάτης Κόκοτας άρχισε να βγάζει τα πρώτα χρήματα ως τραγουδιστής, τα επένδυε σε ακίνητα. Γεννημένος στην Αθήνα, άφησε το πατρικό του στου Ζωγράφου κι εγκαταστάθηκε στο Κολωνάκι, ενώ τα τελευταία χρόνια μετακόμισε σε ένα υπέροχο σπίτι στο Παλαιό Φάληρο.

Το μόνο πάθος του, εκτός από το να αγοράζει ακίνητα- το οποίο άλλωστε ήταν μια έξυπνη επένδυση- ήταν τα γρήγορα αυτοκίνητα.

Ήταν γνωστός για τις συμμετοχές του σε αγώνες ταχύτητας στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στο Τατόι και στη Νέα Σμύρνη και μάλιστα είχε δείξει τις ικανότητές του από τη θέση του οδηγού, οδηγώντας Jaguar, BMW 2002 και Ρολς Ρόις.

Μάλιστα, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, με τον οποίο ο Σταμάτης Κόκοτας συνδέονταν με μια δυνατή φιλία, είχε κάνει ένα σπάνιο δώρο στον τραγουδιστή, στις αρχές της δεκαετίας του ‘70, μία πανέμορφη Lamborghini Miura S 400 ίππων, του 1969, ένα supercar, από τα κορυφαία αυτοκίνητα που σχεδίασε ποτέ ο Bertone.

Εκτός από τα ακίνητα, λοιπόν, και τα εκατομμύρια που είχε στην τράπεζα, οι κληρονόμοι του θα πάρουν ένα μεγάλο μέρος από τον θησαυρό του, που δεν είναι άλλος από τα αμάξια-αντίκες που είχε στη συλλογή του.

Πώς μοιράζεται η τεράστια περιουσία του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή;

Γνωρίζοντας πως το τέλος πλησιάζει, ο Σταμάτης Κόκοτας σύναψε τη διαθήκη του, ρυθμίζοντας όλες τις εκκρεμότητες γύρω από τα περιουσιακά του και όπως σημείωσε φιλικό του πρόσωπο «όλα τα ακίνητα θα περάσουν στα παιδιά του», δηλαδή στα τρία του παιδιά, που αποτελούσαν πάντα την απόλυτη προτεραιότητά του.

Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δυο παιδιά, τον γνωστό τραγουδιστή, Δημήτρη και την Έλλη, ενώ από τον δεύτερο γάμο του με την Εύα, με την οποία έμεινε μαζί της μέχρι το τέλος, απέκτησε άλλη μια κόρη, την Μαριάννα.

Στα παιδιά του θα περάσουν επίσης οι καταθέσεις στην τράπεζα καθώς και τα αμάξια-αντίκες που είχε στη συλλογή του.

Όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του, μια μέρα θα περάσουν στα δυο πολυαγαπημένα του εγγόνια, για τα οποία, όπως τόνισε φιλικό του πρόσωπο «κάθε φορά που μιλούσε για τα εγγόνια του, τα μάτια του πλημμύριζαν δάκρυα συγκίνησης, ευγνωμονώντας τον Θεό για το γεγονός ότι τα έστειλε στον δρόμο του».

Πηγή:hellenicdailynewsny.com

About Post Author