Το Marsala είναι ένα δημοφιλές κρασί στη Σικελία της Ιταλίας. Το κοτόπουλο Marsala παρασκευάζεται με μια σάλτσα μείωσης κρασιού και προέρχεται από τα τέλη του 1800 με οικογένειες που ζουν στην Ιταλία. Καθώς τα εστιατόρια μαζεύτηκαν στο εύχρηστο πιάτο, οι Αμερικανοί πρόσεξαν και είναι πλέον δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κρέας στο κοτόπουλο Marsala (ή Veal Marsala) σφυροκοπείται επίπεδο και αλευρώνεται. Ενώ μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο αλεύρι πάνω από το κρέας για να βοηθήσετε στο καφέ, αυτή η συνταγή δεν το περιλαμβάνει). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλέτο στήθους κοτόπουλου (πιο γρήγορο και λιγότερο ακριβό) ως απλό τέχνασμα για να κάνετε αυτό το πιάτο να ψηθεί ακόμα πιο γρήγορα. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε ξηρό κρασί Marsala, όχι γλυκό, για να εξοικονομήσετε θερμίδες.

Συστατικά

4 κοτολέτες στήθους κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
1 μικρό κρεμμύδι
1 φλιτζάνι φέτες μανιταριών πορτσίνι ή πορτσίνι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξηρό κρασί Marsala
2 κουταλιά της σούπας κιμά μαϊντανό (επίπεδο φύλλο)
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου (ή ισοδύναμο κοτόπουλο)

Παρασκευή

1. Εάν θέλετε, ρίξτε κοτόπουλο ανάμεσα σε δύο κομμάτια κεριού χαρτιού ή πλαστικού (χρησιμοποιήστε οτιδήποτε από ένα παλιό μπουκάλι κρασί σε ένα μικρό βαρύ δοχείο για αυτό). Περίοδος κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.

2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε κοτόπουλο. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας μία φορά μέχρι να τελειώσουν. Αφαιρέστε και καλύψτε με αλουμινόχαρτο για να κρατήσετε ζεστό.

3. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο τηγάνι (προσθέστε λίγο περισσότερο λάδι εάν χρειαστεί), μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να είναι ημιδιαφανές και τα μανιτάρια να είναι μαλακά (περίπου 5 λεπτά).

4. Προσθέστε κρασί στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 1 έως 2 λεπτά.

5. Σε αυτό το σημείο, κρίνετε την ποσότητα υγρού για σάλτσα για κοτόπουλο. Εάν χρειάζεστε περισσότερα, προσθέστε λίγο ζωμό. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα.

6. Ρίχνουμε λαχανικά και σάλτσα πάνω από κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours