Αρνίσια σουβλάκια, ένας ιδανικός μεζές ή και κύριο πιάτο για την ημέρα του Πάσχα και όχι μόνο.

10′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 30′

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ρίχνουμε τους κύβους αρνιού, ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο, για 8 ώρες (ή για όλο το βράδυ) να μαριναριστούν.
  2. Βγάζουμε τους κύβους αρνιού από τη μαρινάδα και τους περνάμε σε καλαμάκια.
  3. Τους σκουπίζουμε ελαφρώς με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τους λαδώνουμε, τους αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στα κάρβουνα, ή σε ψησταριά γκαζιού ή στο γκρίλ του φούρνου μας, για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Σερβίρισμα

  1. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και πράσινη σαλάτα..

Μυστικά

Aν θέλουμε, περνάμε στα καλαμάκια, ανάμεσα στους κύβους αρνιού, κομμάτια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς, εναλλάξ

gastronomos.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours