Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι ενέργειες της Ε.Ε. δεν θα μείνουν χωρίς «σκληρή απάντηση»

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι όσοι παρέχουν όπλα στην Ουκρανία, θα φέρουν και την ευθύνη αν τα όπλα αυτά χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης.

«Για πολλά χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, με το πρόσχημα του “ειρηνοποιού”, χρηματοδότησε γενναιόδωρα το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο ήρθε στην εξουσία ως αποτέλεσμα ενός αντισυνταγματικού πραξικοπήματος. Παρακολούθησε σιωπηλά την εξόντωση του πληθυσμού στο Donbass, τον στραγγαλισμό των ρωσόφωνων στην Ουκρανία. Η ΕΕ αγνόησε τις συνεχείς εκκλήσεις μας να δώσει προσοχή στην κυριαρχία των Ναζί στην εξουσία της Ουκρανίας, τον κοινωνικοοικονομικό αποκλεισμό και τις δολοφονίες αμάχων στα νοτιοανατολικά της χώρας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Έδωσαν στις Αρχές του Κιέβου χρήματα και καθεστώς χωρίς βίζα. Επέκτειναν τις αντιρωσικές κυρώσεις με αμφίβολα προσχήματα. Συμμετείχαν σε επιχειρήσεις του Κιέβου που έθεσαν αμφιβολίες για την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τώρα, όμως, οι μάσκες έχουν πέσει. Η απόφαση της ΕΕ στις 27 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει τις παραδόσεις φονικών όπλων στον ουκρανικό στρατό είναι αυτοαποκαλυπτική. Σηματοδοτεί το τέλος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ως “ειρηνιστικού” εγχειρήματος για τη συμφιλίωση των ευρωπαϊκών λαών μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Η ηγεσία της ΕΕ δεν διστάζει να αναφέρει τους πυραύλους και τα φορητά όπλα, τα πυρομαχικά, ακόμη και τα μαχητικά αεροσκάφη ως “αμυντικά” μέσα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών, που μέχρι πρόσφατα εμφανίζονταν ως “στρατηγικός εταίρος” της χώρας μας, δεν κρύβονται πλέον, λέγοντας ότι σκοπεύουν να προκαλέσουν τη “μέγιστη ζημιά” στη Ρωσία».

«Οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα μείνουν χωρίς σκληρή απάντηση. Η Ρωσία θα συνεχίσει να διασφαλίζει την υλοποίηση ζωτικών εθνικών συμφερόντων χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις κυρώσεις και τις απειλές τους», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Πηγή: Newsbomb.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours