LOT51: Το μαγαζί που έφερε τη Νέα Υόρκη στα Ιλίσσια

Ένα νέο all day-bar,το LOT51 έχει ξεπηδήσει εδώ και λίγο καιρό στα Ιλίσσια και είναι σαν να έχει βγεί από editorial κάποιου περιοδικού desing χτίζοντας έναν δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Μόλις 2 λεπτά από το μετρό Μέγαρο Μουσικής θα βρείτε ένα μέρος με άρωμα Αιθιοπίας, Βραζιλίας και Ινδίας. Την ολιστική προσέγγιση του «Lot 51» έρχεται να συμπληρώσει η εξίσου προσεγμένη μουσική·

Lot 51

 

Το στιλ του ακολουθεί τα Σουηδικά πρότυπα.  Υπεύθυνοι για αυτό είναι η Ρένα Ρούσσου και ο Δημήτρης Παναγόπουλος, δύο νέοι αρχιτέκτονες που ανέλαβαν να διαμορφώσουν ένα χώρο με λιτές και καθαρές γραμμές που είναι γεμάτο με εικόνες και λεπτομέρειες/προσωπικές αναφορές των εμπνευστών του προς ανακάλυψη.Με κυρίαρχο το λευκό χρώμα, γυμνούς τοίχους και κολώνες που αναδεικνύουν το φυσικό υλικό, στα highlights, είναι οι πρασινάδες στο ταβάνι, μέσα στο λευκό μεταλλικό πλέγμα, που δίνουν ένα ωραίο contrast με τους χρωματισμούς που επικρατούν.

LOT51

 

Δοκιμάστε ένα φλιτζάνι espresso από τη Βραζιλία, γλυκά χαρμάνια από την Ινδία, κόκκους με άρωμα γιασεμί από την Αιθιοπία και πιο ψαγμένες γεύσεις από την Κένυα. Θα δείτε αποκλειστικά να δουλεύουν single origin καφέδες από την ελληνική εταιρία «Area 51», από την οποία εμπνεύστηκαν και το όνομα του μαγαζιού.

Για όσους βέβαια θέλουν να μάθουν περισσότερα προκειμένου να φτιάχνουν σωστά και μόνοι τους τον καφέ τους, μια μηχανή στον χώρο προσφέρεται προς εκπαίδευση τον αρχαρίων από τους ειδικούς, αφού το LOT51 διαθέτει και retail με συσκευασμένους καφέδες για κατανάλωση στο σπίτι. Στο χώρο θα βρείτε και stand που φιλοξενούνται καφέδες του ελληνικού brand, όπου μπορούν να σας δείξουν με ένα μίνι σεμινάριο πώς να κάνετε καλό καφέ στο σπίτι.

Lot 51

 

Όσον αφορά το φαγητό δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους αφού λειτουργεί και μια all day κουζίνα, με comfort,- burger, wraps, pizzeti- αλλά και αρκετές healthy προτάσεις, ενώ προσφέρονται σε διάφορες νόστιμες εκδοχές.  Τα βράδια βάζουν το αλκοόλ να πρωταγωνιστεί και ανεβάζουν την ένταση της μουσικής και εδώ θα βρεις αρκετές και ενδιαφέρουσες ετικέτες σε ουίσκι και gin, καθώς και αρκετά signature αξιόλογα cocktails.

LOT51

Extra info:

Για την ιστορία, Lot σημαίνει παρτίδα, κάτι που για τους ανθρώπους του μεταφράζεται ως η προσπάθεια κάθε μίας από αυτές τις “παρτίδες” (καφές, ποτό, φαγητό, μουσική) να είναι ξεχωριστή και ασφαλώς να συνοδεύεται από ποιότητα. Ενώ η ονομασία είναι εμπνευσμένη από την περιοχή 51 στην έρημο της Νεβάδα και την πιο αυστηρά φυλασσόμενη στρατιωτική βάση αεροπορίας των Η.Π.Α. που βρίσκεται εκεί με τις θεωρίες συνωμοσίας να είναι αμέτρητες για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στις εγκαταστάσεις της.

 

Fb Page LOT51

Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Αθήνα 115 28

 

Πηγή:maxmag.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours