Η McDonald’s αυξάνει την τιμή του cheeseburger για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια

Δεν υπάρχει πλέον η προοπτική ενός cheeseburger McDonald’s 99p, καθώς ο γίγαντας του φαστ φουντ αυξάνει την τιμή πολλών ειδών στο μενού του εν μέσω της κρίσης κόστους ζωής.

Η εταιρεία αυξάνει την τιμή του επώνυμου cheeseburger της για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, ανεβάζοντάς την στα 1,19 £.

Θα προσθέσει επίσης μεταξύ 10 και 20 p στα διάφορα στοιχεία του μενού που λέει ότι επηρεάζονται περισσότερο από τον πληθωρισμό.

Η αλυσίδα είναι μία από τις πολλές εταιρείες που μετακυλίουν το αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους των καυσίμων και των συστατικών στους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένου του κολοσσού καταναλωτικών αγαθών πίσω από τις Marmite και τη Magnums.

Τα γεύματα πρωινού, τα κύρια γεύματα, οι μεγάλοι καφέδες και τα κουτιά κοινής χρήσης McNugget είναι μεταξύ των στοιχείων του μενού που θα μπορούσαν να γίνουν έως και 20 π.μ. ακριβότερα, δήλωσε εκπρόσωπος των McDonald’s στο Sky News.

Οι αλλαγές τέθηκαν σε ισχύ την Τετάρτη.

Δωρεάν δώρο φαγητού

Έρχεται αφότου η McDonald’s ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης για να επιτρέψει στους πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου να συλλέγουν πόντους για φαγητό ή να κάνουν δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Οι πελάτες θα κερδίζουν 100 πόντους για κάθε 1 £ που ξοδεύουν μέσω της εφαρμογής McDonald’s.

Η συλλογή 1.500 πόντων θα επιτρέψει στους πελάτες να επιλέξουν μεταξύ των στοιχείων του μενού, όπως μικρές πατάτες, χασ μπράουν ή μια συνοδευτική σαλάτα, ενώ 2.500 πόντους θα δώσει ένα δωρεάν διπλό cheeseburger ή πολυτελές λαχανικό, μεταξύ άλλων επιλογών.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να αποφασίσουν να δωρίσουν το ισοδύναμο μετρητών σε φιλανθρωπικές οργανώσεις BBC Children in Need, FareShare και Ronald McDonald House.