Μοναδικές εμπειρίες fine dining που βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο, αλλά και πιο προσιτά εστιατόρια που κέρδισαν τη διάκριση Top Notch, σε αυτή τη λίστα για πραγματικά καλό φαγητό στην Αθήνα.

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», σε μια λαμπερή τελετή με έντονο «επαναστατικό» χρώμα, καθώς η βραδιά, εμπνεόμενη από την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, ήταν αφιερωμένη στις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία της γαστρονομίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Πολλά εστιατόρια της Αθήνας κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στο βάθρο των νικητών, με τα «Botrini’s», «Σπονδή» και το «Varoulko Seaside» να ξεχωρίζουν και να μοιράζονται τη δεύτερη θέση. Στην πρώτη θέση βρέθηκε το εστιατόριο «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα.

Στον θεσμό καθιερώθηκε μάλιστα ένα ακόμη σκαλοπάτι βράβευσης, τα Top Notches, με τα οποία τιμώνται, πάντα στο πλαίσιο του θεσμού, εστιατόρια και σεφ με αξιοσημείωτες γευστικές επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρήση ποιοτικών πρώτων υλών. Το σκαλοπάτι αυτό αντιστοιχεί σε ένα πρόκριμα που δηλώνει τις δυνατότητες τις οποίες έχουν οι βραβευμένοι με Top Notch να εξελιχτούν και να ανεβούν ακόμη ψηλότερα στο επόμενο στάδιο (ένας Χρυσός Σκούφος).

Εστιατόρια που κέρδισαν Χρυσό Σκούφο

Botrini’s, βαθμολογία 16/20 και ένας σκούφος

Με τον διακεκριμένο σεφ Έκτορα Μποτρίνι στο τιμόνι, το Botrini’s στο Χαλάνδρι διακρίνεται για τις ποιοτικές πρώτες ύλες, την τεχνική και τη δημιουργικότητα των πιάτων του, αλλά και τον προσωπικό χαρακτήρα του σεφ, που αποτυπώνεται σε όλα τα πιάτα.

Botrini’s | Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι |  2106857324

Σπονδή, βαθμολογία 16/20 και ένας σκούφος

Το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Σπονδή άνοιξε τις πόρτες του το 1996 και έκτοτε αποτελεί σταθερά σημείο αναφοράς του εστιατορικού γίγνεσθαι. Με τον head chef de cuisine Άγγελο Λάντο να βάζει την υπογραφή του στα πιάτα, η Σπονδή προσφέρει μια ολοκληρωμένη και υψηλή γαστρονομική εμπειρία.

Σπονδή | Πύρρωνος 5, Παγκράτι | 2107 564 021

Varoulko Seaside, βαθμολογία 16/20 και ένας σκούφος

Με τη σφραγίδα του Λευτέρη Λαζάρου, τα φρέσκα θαλασσινά ‘παντρέυονται’ με μια σύγχρονη αισθητική και σερβίρονται με φόντο το Μικρολίμανο. Θαλασσινοί μεζέδες, ευφάνταστα κυρίως πιάτα με φρέσκο ψάρι, αλλά και ενδιαφέρουσες γλυκιές δημιουργίες συνιστούν ένα μενού

Varoulko Seaside | Ακτή Κουμουνδούρου 54, Πειραιάς | 21 0522 8400

Herve, βαθμολογία 15,5/20 και ένας σκούφος

Το Herve στα Πετράλωνα παρουσιάζει μια πιο cool και προσωπική πλευρά του fine dining, δημιουργημένη από τον πολυβραβευμένο Ερβέ Προνζάτο, σε έναν στυλάτο χώρο, δημιουργώντας μια συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη.

Herve Restaurant | Tριών Ιεραρχών 170 Αθήνα | 21 0347 1332

Hytra, βαθμολογία 15,5/20 και ένας σκούφος

Στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, το εστιατόριo Hytra μας προτείνει μια κοσμοπολίτικη κουζίνα με ψαγμένες πρώτες ύλες, επιλεγμένες από τον Τάσο Μαντή και τη δυνατή ομάδα του.

Hytra Restaurant | Λεωφ. Συγγρού 107-109 | 21 0331 6767

Matsuhisa Athens (Ξενοδοχείο «Astir Palace»), βαθμολογία 15,5/20 και ένας σκούφος

To Μatsuhisa μας συστήνει την ιαπωνική Nikkei κουζίνα, που συνδυάζεται με την προνομιακή τοποθεσία του στον κόλπο του Αστέρα για να συνθέσει μια μοναδική εμπειρία dining.

Matsuhisa Athens | Astir Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη | 2108960510

The Ziller’s, βαθμολογία 15/20 και ένας σκούφος

Μια από τις πιο ωραίες ταράτσες της Αθήνας βρίσκεται στη Μητροπόλεως και ανήκει στο ομώνυμο εστιατόριο του ξενοδοχείου The Ziller’s. Εδώ, το ρομαντικό σκηνικό συναντά τη δημιουργικότητα του σεφ Παύλου Κυριάκη, που ξεδιπλώνεται μέσα από τρία διαφορετικά degustation menus, ένα εκ των οποίων vegetarian.

The Ziller’s | Μητροπόλεως 54, Κέντρο | 2103222277

Aleria, βαθμολογία 15/20 και ένας σκούφος

Σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο και μια καταπράσινη αυλή, το Aleria παρουσιάζει μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με την υπογραφή του Γκίκα Ξενάκη που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις.

Aleria | Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο | 2105222633

CTC, βαθμολογία  15/20 και ένας σκούφος

To CTC, αφού διέγραψε μια πετυχημένη πορεία στα Ιλίσια, βρίσκεται πλέον στον Κεραμεικό, σε μια πράσινη αυλή και μας παρουσιάζει μια μοντέρνα κουζίνα με τη σφραγίδα του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη.

CTC | Πλαταιών 15, Κεραμεικός | 2107228812

GB Roof Garden (Ξεν. «Grande Bretagne»), βαθμολογία 15/20 και ένας σκούφος

Στην κορυφή του εμβληματικού ξενοδοχείου του Συντάγματος, το εστιατόριο, όπως και όλο το ξενοδοχείο εμπνέει μια αριστοκρατικότητα και ένα κλασικό στυλ που συνδυάζεται μοναδικά με ένα μοντέρνο μενού με κοσμοπολίτικο αέρα.

GB Roof Garden | Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα, Κέντρο | 2103330000

Οι διακρίσεις Top Notch

Παράλληλα με τους Χρυσούς Σκούφους, ο θεσμός καθιέρωσε τα βραβεία Top Notches. Η διάκριση Top Notch απονέμεται στα εστιατόρια που έχουν μεν αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποιούν ποιοτικές πρώτες ύλες, αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο.

L’ Abreuvoir

Το L’ Abreuvoir στο Κολωνάκι είναι το πιο παλιό γαλλικό εστιατόριο της Αθήνας. Ένας κομψός και πολυτελής χώρος με γαλλική ατμόσφαιρα, που συστήνει στο κοινό τα μυστικά της γαλλικής κουζίνας.

L’ Abreuvoir | Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι | 2107229106 

Ταβέρνα Κρητικός

Η οικογένεια Δογιάκη, με χρόνια εμπειρίας στον χώρο, παρουσιάζει σε μια όμορφη αυλή τα ξακουστά παϊδάκια του μαγαζιού, μπριζόλες, μπιφτέκια και δημιουργίες της σχάρας.

Κρητικός | Αιόλου 49 (Παλλήνη), Κάντζα | 2107239366

Nikkei

Στο ισόγειο του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus», το Nikkei προσφέρει πιάτα υψηλής γαστρονομίας με ιαπωνο-περουβιανές γεύσεις και εμπνευσμένα κοκτέιλ σε έναν χώρο εξωτικό.

Nikkei | Δεξαμενής, Κολωνάκι | 2107239366

Sense (Ξενοδοχείο «Athens Was»)

Στον 7ο όροφο του boutique ξενοδοχείου «Athens Was», το Sense έχει τον βράχο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο και συνδυάζει την ελληνική κουζίνα με μια πιο σύγχρονη αντίληψη από τον σεφ Αλέξανδρο Xαραλαμπόπουλο.

Sense | Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη | 2109200240

Sushi Mou

Ένα sushi bar σε συσκευασία τσέπης, με μια ξύλινη μπάρα και 12 σκαμπό, αποτυπώνει μια λιτή, ιαπωνική φιλοσοφία.

Sushi Mou | Σκουφού 6 Αθήνα | 21 1407 8457

Τηλέμαχος

Κρυμμένος στη στοά της Πανεπιστημίου, προάγει τη φιλοσοφία της κρεατοφαγίας με κρεατικά από κοντοσούβλι μέχρι φιλέτο με ιδιαίτερο ψήσιμο, τα οποία συνδυάζονται με ετικέτες κρασιών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Τηλέμαχος | Φραγκοπούλου 22 Κηφισιά | 21 0620 4763

Travolta

Οι αδερφοί Λιάκου που κρύβονται πίσω από το Base Grill, δημιούργησαν μια ψαροταβέρνα με ελληνικό αλλά και σύγχρονο ταυτόχρονα χαρακτήρα στο Περιστέρι.

Travolta | Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι |  2105719222

Vezene

Ο στιλάτος χώρος του Άρη Βεζενέ συνδυάζεται με τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που δημιουργούν πίτσες στον ξυλόφουρνο, premium κοπές κρεάτων και ιδιαίτερα ζυμαρικά.

Vezene | Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, Iλίσια | 2107232002

Πηγή:nou-pou.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours