του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τα κοκτέιλ δεν αποτελούν μονοπώλιο του καλοκαιριού. Ταιριάζουν σε κάθε εποχή του χρόνου και προσφέρουν την ίδια απόλαυση είτε τα πιείς στην παραλία, είτε στο εσωτερικό και χουχουλιαστό χώρο κάποιου μπαρ, είτε κάτω από μια σόμπα σε στοά.

Ευτυχώς για εμάς, η Αθήνα και ο Πειραιάς, διαθέτουν πλείστες όσες διευθύνσεις για να τα απολαύσουμε σε όλο τους το μεγαλείο, παλιές αγαπημένες, αλλά και νέες και πολλά υποσχόμενες.

Έχεις όρεξη για δοκιμές που να αξίζουν τα λεφτά τους; Ξεκίνα τα χειμωνιάτικά σου νυχτοπερπατήματα από τα παρακάτω μπαρ.

Uncle Tan’s
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, τηλ: 210 4510011

Έχει ως σύνθημά του το «let’s make Singapore sling great again» και φέρνει εδώ και μερικές εβδομάδες στο λιμάνι την διακριτική γοητεία των ασιατικών κοκτέιλ στην πάντα ενδιαφέρουσα για νυχτοπερπατήματα Μαρίνα Ζέας. Η ασιατική fine drinking κουλτούρα στο Uncle Tan’s εκφράζεται μέσα από ιδιαίτερες δημιουργίες όπως το So Kiasu!, ένα παράξενο mojito με sake, γκρέιπφρουτ και βασιλικό ή το Batta, με ιαπωνικό λικέρ πεπονιού, λικέρ μέντας και κακάο. Πίσω από τη μπάρα θα βρεις δυσεύρετα ασιατικά ποτά από την Ινδονησία, την Ιαπωνία, το Μπαλί και της Φιλιππίνες, ενώ αν πεινάσεις ο κατάλογος περιλαμβάνει και νοστιμότατα noodles, σε διάφορες γεύσεις. Τα κοκτέιλ από 10€.

Zebra
Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό, τηλ: 6934080904

Ακόμα μια νέα άφιξη, αυτή τη φορά στο Ψυχικό, αυτή η Ζέβρα έρχεται κομψή κομψή, εξωτική και γεμάτη ωραίες ιδέες για να μπει με το δεξί (πέταλο) στην κοκτεϊλική ζωή της πόλης. Τα καταφέρνει περίφημα με σπουδαίες δημιουργίες από τον mixologist Χρήστο Χουσέα (42 Bar), οι οποίες περιλαμβάνουν το Sgroppino, με βότκα, λιμοντσέλο, σορμπέ από λεμόνια και φράουλες, γάλα αμυγδάλου και Prosecco ή το Woo Woo Woo με Ketel One grapefruit & rose, passion fruit, λευκό ροδάκινο και κράνμπερι. Η Ζέβρα αγαπά και τις μουσικές, φιλοξενώντας αγαπημένους DJs στα decks της, βλ. Γιώργος Φακίνος και Iznogood, ενώ σερβίρει fusion κουζίνα για τους πεινασμένους. Τα κοκτέιλ από 9€.

MoMix Bar
Βουτάδων 36, Κεραμεικός, τηλ: 6974350179

Βαστάει χρόνια αυτή η… χημεία αλλά και η αγάπη αυτού του ιδιαίτερου μπαρ για τα μοριακά κοκτέιλ. Τώρα, ανανεώνεται, μετακομίζει σε νέα διεύθυνση, στην ίδια όμως περιοχή. Διαθέτει μια ωραιότατη και ζεστή με σόμπες ταράτσα με όμορφη θέα για εκλεκτές δοκιμές κοκτέιλ. Σφαιροποιημένα, ζελεδοποιημένα, ακόμα και αφρώδη κοκτέιλ σε περιμένουν εδώ για να δοκιμάσεις γεύσεις, αρώματα και υφές που δεν συναντάς αλλού στην πόλη. Δοκίμασε τα Chios Passion σε αφρό με βανίλια και βότκα, Sour Apple με βότκα, λικέρ πράσινο μήλο και πέρλες πεπονιού σε δοκιμαστικό σωλήνα και Blitz- Art με τζιν, λίτσι, βανίλια, και ξηρό πάγο με χαβιαράκια από λικέρ φράουλας και θα καταλάβεις. Οι τιμές ξεκινούν από 4€.

The Clumsies

Πραξιτέλους 30, τηλ: 21 0323 2682

Φιγουράρει φέτος στην τέταρτη θέση των καλύτερων μπαρ του κόσμου για το 2021, κρατώντας σταθερά τη θέση του ανάμεσα στα πέντε καλύτερα μπαρ της γης και αποτελεί μια από τις κορυφαίες διευθύνσεις για κοκτέιλ, αλλά και χορό στο κέντρο της πόλης. Βγάζει και τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο όπου γίνεται το έλα να δεις και σερβίρει signature επιλογές, όπως το Break Free με whiskey, φρούτα του πάθους, περγαμόντο, grapefruit, αρμπαρόριζα και λυκίσκο και το Aegean Negroni με Clumsies Old Tom τζιν, Pikronβερμούτ, Aperitivo amaro, rhubarb, bourbon pepper, long pepper και apple geranium. Οι τιμές τους από 8€.

Barro Negro
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, τηλ: 21 0010 7618

Παρείσφρησε και αυτό φέτος στην λίστα με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, κάνοντας την εμφάνισή του στην 74η θέση, έχοντας προσελκύσει τα τελευταία χρόνια κόσμο και κοσμάκη που πίνει τεκίλες και μεσκάλ στο όνομά του. Τα δύο αυτά spirits έχουν την τιμητική τους μέσα από τον κατάλογο με τα signature κοκτέιλs που περιλαμβάνει μια φοβερή δική τους Μαργαρίτα με Jose Cuervo Silver, lime και triple sec, Mezcalita με μεσκάλ Del Maguey VCida, triple sec και lime, και Paloma Con Mezcal με San Cosme Espadin, lime και 3 cents grapefruit soda. Οι τιμές τους από 9€.

Baba au Rum
Κλειτίου 6, τηλ: 2117109140

Τρίτη, και τελευταία ελληνική καταχώρηση στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ παγκοσμίως, φτιάχνει εδώ και χρόνια μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της Αθήνας, με περίσσιο μεράκι, έχοντας ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη στα ψαγμένα ρούμια σε ποια θέση; . Πιάσε τραπεζάκι στον πεζόδρομο της Κλειτίου, κάτω από τις σόμπες, αλλά και μέσα για περισσότερο τζέρτζελο, και δοκίμασε signature επιλογές από τον εκτενή του κατάλογο, όπως το De Stijl Silver Fizz με αρωματικό μπράντι, κόκκινο βερμούτ και μούρα, και το Bloody Baba με φρέσκια ντομάτα, σέλερι, λεμόνι, τσίλι, μεσκάλ και βότκα. Οι τιμές τους από 9€.

Bartesera
Κολοκοτρώνη 15, Στοά Πραξιτέλους, τηλ: 210 3229805

Απλώνει τα τραπεζάκια του στο ατμοσφαιρικό αίθριο μιας από τις ωραιότερες στοές του κέντρου, ενώ συνδυάζει την αρτιστίκ γοητεία μιας γκαλερί με δύο μπάρες που μαζεύουν κόσμο και κοσμάκη. Το Bartesera πέρα από το να παίζει ωραίες μουσικές, δίνει έμφαση και στα ποιοτικά house κοκτέιλς με φρέσκα υλικά κι επιλεγμένα spirits, όπως το Nana Azucar με μπλεντ από Brugal-Cachacha, banana orgeat curd και καραμέλα, το Ma Dame Mandane με Finlandia vodka strawberry infused, τσίλι, αγαύη, fee foam bitters και Gentlemen’s soda και το Nerium Gin Tonic με Bicken’s Dry Gin Levander, aragar με τσάι και Indian Tonic. Οι τιμές τους από 10€.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours