«Το τρίξιμο στις σκάλες» της Εύα Μπιοργκ Άιγισντοτιρ

Από την μακρινή Ισλανδία μας έρχεται το βιβλίο της Εύα Μπιοργκ Άιγισντοτιρ, «Το τρίξιμο στις σκάλες», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάπλαση. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα από τις εσχατιές της Σκανδιναβίας. Ένα ατμοσφαιρικό και κλειστοφοβικό θρίλερ, που τιμήθηκε με το ισλανδικό βραβείο αστυνομικού μυθιστορήματος Svart Fuglinn το 2018 και συγκαταλέγεται μέσα στις πρώτες προτιμήσεις των αναγνωστών του αστυνομικού μυθιστορήματος.

Όταν το σώμα μιας γυναίκας ανακαλύπτεται σ’ ένα φάρο στην ισλανδική πόλη Άκρανες, γρήγορα γίνεται γνωστό ότι δεν ήταν ξένη στην περιοχή. Η αστυνόμος Έλμα, που μόλις έχει επιστρέψει από το Ρέικιαβικ μετά από μια αποτυχημένη σχέση, και οι συνάδελφοί της Σάιβαρ και Χόρδουρ ξεκινούν μια έρευνα που αποκαλύπτει ένα σοκαριστικό μυστικό στο παρελθόν της γυναίκας, ένα μυστικό που εξακολουθεί να έχει επιπτώσεις στο παρόν όλων τους.

Καθώς όμως η Έλμα και η ομάδα της προχωρούν σε νέες ανακαλύψεις, έρχονται στο φως κάποια από καιρό κρυμμένα εγκλήματα που συγκλονίζουν ολόκληρη την κοινότητα. Αναμοχλεύοντας τις θρυμματισμένες αναμνήσεις των συμπολιτών τους και προσπαθώντας να εξουδετερώσουν τις όλο και πιο σοβαρές απειλές εναντίον τους, οι τρεις τους είναι αποφασισμένοι να λύσουν το μυστήριο και να αποδώσουν δικαιοσύνη – πριν να είναι πολύ αργά.

*

Η Εύα Μπιοργκ Άιγισντοτιρ γεννήθηκε στο Άκρανες της Ισλανδίας το 1988 και ζει στο Ρέικιαβικ με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά τους. Σπούδασε κοινωνιολογία και έχει κάνει ένα μεταπτυχιακό με θέμα την παγκοσμιοποίηση. Το Τρίξιμο στις σκάλες είναι το πρώτο της μυθιστόρημα και το 2020 μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε και στα αγγλικά. 

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Κυριάκος Καραΐσκος

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ: Σόλωνος 19, 106 71 Κολωνάκι

Τηλ.: 2169003693, e-mail: shop@diaplasibooks.gr

ΕΔΡΑ: Εμμανουήλ Παππά 6, 122 42 Ελαιώνας

Τηλ.: 210-3808455, 210-3808445,  e-mail: info@diaplasibooks.gr

website: www.diaplasibooks.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours