ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ: 61 λαχταριστές, πανεύκολες συνταγές για όλους από την Madame Ginger και τις Εκδ. Μίνωας

Στη Μαριλού Παντάκη αρέσουν τα νησιά, τα ταξίδια, ο έρωτας, οι φίλοι, το φαγητό με φίλους και το φαγητό γενικά, σε όλες του τις μορφές, σε όλες τις στιγμές. Σε εμάς πάλι αρέσει το υπέροχο βιβλίο της ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας.

Η Madame Ginger μετά από επτά χρόνια σε PR agencies, σπουδές μαγειρικής, τη θητεία της δίπλα στους Χριστόφορο Πέσκια και Σωτήρη Κοντιζά και την εμπειρία της στις κουζίνες των Mama Roux  και New York Sandwiches, αποφάσισε να ασχοληθεί με το blog της, MadameGinger.com, και να μοιράζεται από εκεί συνταγές, σκέψεις, μυστικά της γεύσης και όχι μόνο.

Στο ίδιο ύφος και το ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ. H αγαπημένη food blogger αξιοποίησε την περίοδο του πρώτου lockdodown κάνοντας μελέτη, έρευνα, brainstorming, συζητήσεις με φίλους, οργάνωση, γράψιμο, και άπειρα μεγειρέματα, δοκιμές υλικών, συνταγών, θερμοκρασιών και χρόνων και δημιούργησε ένα βιβλίο με γρήγορες συνταγές δίχως κρέας ή ψάρι αλλά με λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ζυμαρικά, ξηρούς καρπούς, σπόρους, δημητριακά, γαλακτοκομικά. Όλες είναι ιδανικές για τις μέρες που δεν έχεις χρόνο αλλά και για τις Κυριακές που θα τις φτιάξεις για να περάσεις καλά.

Θα μάθουμε να κάνουμε βασικές συνταγές που θα μας λύσουν τα χέρια και θα βάλουν τις σωστές βάσεις για μια δημιουργική μαγειρική. Θα γνωρίσουμε το ελληνικό comfort food. Ελαφρύ και πρωτότυπο δίνει μια άλλη προοπτική στις ήδη γνωστές συνταγές. Ωραίες οι αγκινάρες αλλά γιατί όχι και κουνουπίδι αλά πολίτα με ταχιλέμονο; Και αν ο κλασικός κιμάς εδίνε τη θέση του στη μελιτζάνα, τα ρεβύθια και τα μανιτάρια;

Από τα τέλεια βιντεάκια Eat like a local γνωρίζουμε ότι η Madame Ginger είναι ανοιχτή σε νέα γευστικά ερεθίσματα. Στο ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ υπάρχουν συνδιασμοί που μας ταξιδεύουν. Και επειδή ένα καλό γεύμα δεν κλείνει ποτέ δίχως επιδόπριο, εδώ θα βρούμε γλυκά munchies στα οποία δύσκολα θα αντισταθούμε. Ευτυχώς καποιά είναι vegan ή sugar free και μπορούμε να τα απολαύσουμε δίχως τύψεις.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, φορέστε τα T-shirts Gingeraki ή Food Me Hard και πάρτε στα χέρια σας το εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο της Madame Ginger που μας γνωρίζει τη μεγειρική του σήμερα.

Ευχαριστούμε πολύ Gingeraki!

About Post Author

+ There are no comments

Add yours