Κριτική:“Μια Ζωή – Η μαρτυρία δύο παιδιών” 

του Στάθη Παπούλια

Παίζεται μ’ επιτυχία 3 μηνες και αξίζει ιδαίτερης προσοχής.Δυό νέα παιδιά, εγκλωβισμένα τυχαία σ’ ένα υπόγειο.

Εξομολογούνται συγκρούονται αναθεωρούν καταλήγουν. Ένα τρυφερό ανθρώπινο έργο, γραμμένο γλαφυρά με εύγλωττη την ανάγκη εξωτερίκευσης της αλήθειας των νέων ανθρώπων για ένα καλύτερο κόσμο με ισότητα καιβουσιαστικές αναζητήσεις.

Υποδειγματικά γραμμενο , σκηνοθετημένο και παιγμένο με θαυμαστή λιτότητα και αλήθεια από το συγγραφέα Ιωακείμ Ιωακειμίδη και την Ελένη Αβραμιώτη.

Στα συν της παράστασης το γραμμικά χάρτινο σκηνικό σαν τις ζωές όλων, η μουσική που υπογραμμίζει σωστά και τα εξαιρετικά 3d graffities στις προβολές, που ολοκληρώνουν σκηνοθετικά- σκηνογραφικά την εικόνα.

Ο Ιωακείμ Ιωακειμίδης γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στην Κομοτηνή, όπου και ξεκίνησε να ασχολείται με το θέατρο στο Μουσικό Σχολείο. Σε ηλικία μόλις 15 ετών σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σε μιούζικαλ, όπως το Cabaret, Annie, Chicago, στο πλαίσιο σχολικών παραστάσεων, ενώ ανέβασε θεατρικές παραστάσεις και shows μεταμφιέσεων σε πολιτιστικούς χώρους της πόλης αποκλειστικά δικής τους έμπνευσης και παραγωγής.

Στην παράσταση «Μία ζωή» περνά από τον εξωστρεφή χαρακτήρα του show στην πιο εσωτερική γραφή και καταπιάνεται με θέματα που αφορούν και απασχολούν τους νέους της σύγχρονης εποχής, όπως η εσωστρέφεια και η απομόνωση, η δυσκολία σύναψης σχέσεων, η έλλειψη εμπιστοσύνης, που απορρέουν από παθογένειες, όπως ο εκφοβισμός και κάθε είδους ρατσιστικές απόψεις και συμπεριφορές και στερεοτυπικές αντιλήψεις.

Από τις καλύτερες νεανικές παραστασεις της χρονιάς. Μην τη χάσετε. Ως τις 23 Δεκέμβρη στο Studio Κυψέλης.

Θ’ ακολουθήσει περιοδεία και νέος κύκλος παραστάσεων.

Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00 μ.μ. κρατήσεις 210 8819571

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Ιωακείμ Ιωακειμίδης

Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Κελεσίδης

Σκηνικά-κοστούμια: Θεανώ Τσαλόγλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Σταυρούλα Θωμαδάκη

Σχεδιασμός οπτικοακουστικού υλικού: Κωνσταντίνος Κολάτσος

Παραγωγή: Art ‘n’ Soul

Soul events :Αρετή Ρασσά

Παίζουν: Ελένη Αβραμιώτη, Ιωακείμ Ιωακειμίδης

Επικοινωνία παράστασης : Ζωή Τριανταφυλλιδη

Για το Studio Κυψέλης 22-23/12

About Post Author