Ο εξαιρετικός Θοδωρής Προκοπίου και ο “Θεόφιλος” στη Ραφήνα

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.) Ραφήνας Πικερμίου καλωσορίζει τον Αύγουστο με τρεις σημαντικές θεατρικές παραστάσεις που μεταξύ αυτών, είναι ο “Θεόφιλος”, την Παρασκευή 5 Αυγούστου στο Πάρκο Καραμανλή, (πέτρινο θεατράκι Αργοναυτών 12, Ραφήνα) με ώρα έναρξης 21:00 και είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ο εξαιρετικός Θοδωρής Προκοπίου σε μια μοναδική ερμηνεία στο έργο του Θανάση Σκρουμπέλου, σε σκηνοθεσία Νίκου Βερλέκη.

Ο “Θεόφιλος” επιστρέφει και σήμερα, “πάντα θα επιστρέφει….”!

Η παράσταση παρουσιάστηκε για τρεις συνεχόμενες επιτυχημένες θεατρικές σαιζόν, κέρδισε το κοινό στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάστηκε στην Βουλή των Ελλήνων τον Δεκέμβριο 2021 (7/12/21) στα πλαίσια των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, και συνεχίζει το ταξίδι της…

Λίγα λόγια για το έργο:

Παρακολουθούμε τα βήματα του από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από την Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει το δρόμο του και ακολουθώντας το όνειρο για την “ζωγραφιά” θα φτάσει μέχρι το Βόλο…. το Πήλιο … να πολεμήσει για την πατρίδα, τα οράματά του…!Ο ανεκπλήρωτος έρωτας για την Αθηνά….. η απόρριψη…. ο χλευασμός… η φτώχεια… είναι η καθημερινότητα του.Η επιστροφή στη γενέτειρα και η λυτρωτική συνάντηση με τον Στρατή Ελευθεριάδη θα είναι η πρώτη αναγνώριση…. η ουσιαστική δικαίωση όμως θα έρθει μέσα από τα ίδια του τα έργα.!!Εικόνες και παραστάσεις από την επανάσταση και τα γεγονότα περνούν μπροστά από τον “θεατή”, που επικοινωνεί μέσα από τα έργα με τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη και φιγούρες όπως ο Αθανάσιος Διάκος, ο Ρήγας Φεραίος, ο Παύλος Μελάς κ.α. λαμβάνουν άλλη διάσταση στον δικό του καμβά.“Η ιστορία είναι άνεμος που την καταλαβαίνεις όταν την ανασαίνεις.”

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Θεόφιλος και του Δήμου Μυτιλήνης και τη στήριξη της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ).

Σκηνοθεσία: Νίκος Βερλέκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Ανθή Σοφοκλέους

Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Κοντογιάννης

Αφίσα: Ρένα Καλογέρη

Φωτογραφίες: Τσβετομίρ Τσάνκοβ, Τέρπος Παπαθεοδώρου

Official Trailer: Μαρίνα Λεοντάρη, Γιάννης Σαρηγιάννης