Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απονέμει τα κορυφαία βραβεία στα 10 ΘΒΘ 2020

10α ΘΒΘ 2020: 
.
ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ: 
.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
.
ΤΡΙΤΗ 2  ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ: 21:00
 
Τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης είναι γεγονός!
.
Μπορεί φέτος λόγω της κατάστασης και παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς τα βραβεία να αλλάζουν τρόπο απονομής, καθώς θα διεξαχθούν διαδικτυακά την Τρίτη 2 Ιουνίου και ώρα 21:00 με παρουσιαστές τον ηθοποιό Σπύρο Σαραφιανό και τη δημοσιογράφο Ελένη Σκάρπου, όμως οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ.
 
Απονεμητής των κορυφαίων βραβείων (καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας) θα είναι ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.                                                                                                                                                                                  
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απονέμει τα κορυφαία βραβεία στα 10 ΘΒΘ 2020
 
Ο ίδιος αποτελεί ένα πρόσωπο, που όλη του η ζωή είναι περιτριγυρισμένη από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Μεγαλωμένος στο κέντρο της πόλης «έζησε» μία Θεσσαλονίκη ζεστή, φιλόξενη, οικεία, με κοσμοπολίτικο αέρα. Οι γονείς του, δύο άνθρωποι μετριοπαθείς. Ένας αυστηρός, αλλά δίκαιος πατέρας, που του καλλιέργησε δύο μεγάλες αγάπες: την πολιτική μηχανική και το ποδόσφαιρο. Η πρώτη οδήγησε τα βήματά του στο να κάνει πράξη όσα έβλεπε σχεδιασμένα σε ένα χαρτί… να κατασκευάζει, και η δεύτερη στο να διευρύνει μέσα του την έφεση στον αθλητισμό… και τον έρωτά του στον ΠΑΟΚ (ήταν κι αυτό μία οικογενειακή παράδοση, με τον πατέρα του να κρατάει ως πρόεδρος τα ηνία του). Η μητέρα του, μία γυναίκα υπερπροστατευτική, που στέκεται μέχρι και σήμερα αρωγός στο πλευρό του με φροντίδα και τρυφερότητα.
 
 
 
Σημαντικό μέρος στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του και ιδιαίτερα της αισθητικής του κατείχε η θεία του Αλίκη Τέλλογλου, η οποία του παρείχε τα εφόδια να προσεγγίσει την τέχνη βαθύτερα και να αναπτύξει κοινωνικές ευαισθησίες. Τα βήματά του, όμως, τον οδήγησαν για ένα διάστημα από τα σοκάκια της Θεσσαλονίκης στις λεωφόρους της Αμερικής για το μεταπτυχιακό του. Σταδιακάήρθε και η αγάπη του για την ενεργή συμμετοχή στα κοινά.
 
 
 
Πριν από 10 χρόνια ξεκίνησε δειλά-δειλά το ταξίδι του στην πολιτική ως αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής και ελεύθερων χώρων, διενεργώντας μία σειρά περιβαλλοντικών έργων για να καταλήξει με σταδιακούς και σταθερούς βηματισμούς να κατέχει σήμερα τη θέση του δημάρχου. Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως ένας οργανωτικός, υπομονετικός και ανεκτικός άνθρωπος με ροπή στην τάξη, που σιχαίνεται τις πρόσκαιρες λύσεις και τις ανούσιες δικαιολογίες. Όμως, η προσγειωμένη πλευρά του εαυτού του δεν είναι η μοναδική. Ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του να πετάει, καθώς ήδη από μικρός επιθυμούσε να γίνει πιλότος. Ίσως αυτή η αντίθεση να τον μεταμορφώνει από έναν πολυάσχολο δήμαρχο σε έναν καθημερινό άνθρωπο, που τις ελεύθερες ώρες του επιθυμεί να κάνει βόλτες με τον σκύλο του, να απολαμβάνει την παρέα των φίλων του και να θαυμάζει τις διάφορες μορφές τέχνης.
 
 
Η τιμή είναι μεγάλη και η αναγνώριση από τον πρώτο πολίτη της πόλης, για ένα θεατρικό θεσμό που αισίως κλείνει φέτος τα 10 χρόνια, ακόμη μεγαλύτερη. Τον ευχαριστούμε θερμά για την έμπρακτη στήριξή του στο σημαντικό εγχείρημα των ΘΒΘ αλλά και την αποδοχή της πρόσκλησης να παραστεί στην Τελετή Απονομής απονέμοντας τα κορυφαία βραβεία των 10ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης 2020.
 
Στην λιτή Τελετή Απονομής ουσιαστική παρέμβαση θα κάνει και ένας άνθρωπος του πολιτισμού, ένας φανατικός θεατρόφιλος. Ο λόγος θα δοθεί στον κο Καραγιαννόπουλο Χρήστο, δημοσιογράφο και μέλος του Διοικητικού Συμβολαίου του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τριών Βραβείων Κοινού.
 .
.
Τον ευχαριστούμε από καρδιάς καθώς η συμβουλή του στη φετινή διοργάνωση υπήρξε καίρια και καθοριστική.  
-Κείμενο: Γιώργος Μπαστουνάς.
-Φωτογραφίες από τη μαγνητοσκόπηση της Τελετής Απονομής που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 27 Μαίου στο Βασιλικό θέατρο, Ειρήνη Μπαιρακτάρη.
.
Τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020, [Βραβεία Κριτικής Επιτροπής και Κοινού], θα ανακοινωθούν διαδικτυακά τη Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 και ώρα 21.00 μέσω Kulturosupa.grYouTube και Facebook
.
Δείτε & αυτά:
10α ΘΒΘ 2020:Αυτά είναι τα Νέα Πρόσωπα των 10ων ΘΒΘ 2020 – Οι υποψήφιοι μιλούν στην “Κ”κλικ εδώ
10α ΘΒΘ 2020: Τα ΘΒΘ στηρίζουν τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» φορώντας τις θαυμάσιες μάσκες τους, κλικ εδώ
10α ΘΒΘ 2020: Ας γνωρίσουμε καλύτερα τις πρωτοεμφανιζόμενες υποψήφιες ομάδες, κλικ εδώ
10α ΘΒΘ 2020: Υποψηφιότητες Κριτικής Επιτροπής & Κοινού, κλικ εδώ
10α ΘΒΘ 2020: Ακυρώνεται η Τελετή Απονομής – Ψηφιακά θα απονεμηθούν τα φετινά Βραβεία (Δ.Τ), κλικ εδώ
Πηγή:kulturosupa.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours