Γνωστοί ηθοποιοί ζωντανά στο Μέγαρο Μουσικής με “Το Αναγνωστικό της Γαλιλαίας”

Πρέπει να έχεις μέσα σου αληθινή αγάπη για να θέλεις να την προσφέρεις απαλύνοντας ταυτόχρονα τον πόνο αυτών που τον νιώθουν. Δυο από τις καλύτερες ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου, η Όλια Λαζαρίδου και η Αμαλία Μουτούση, αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη τους εξελίσσοντας τη θαυμάσια πρωτοβουλία που ανέπτυξαν εν μέσω της πανδημίας, “Το Αναγνωστικό της Γαλιλαίας” Πρόκειται για μια δράση που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά! Περιλαμβάνει ηχογραφημένες αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων από ηθοποιούς, άλλους καλλιτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους και που χρησιμοποιεί το κύτταρο του θεάτρου για να ενεργοποιήσει την ανθρωπιά μας καθώς τα έσοδα δίνονται για την οικονομική στήριξη του έργου της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”.

Την Τρίτη 24/5 (8.30 μ.μ.) οι δυο ηθοποιοί οργανώνουν  στο Μέγαρο Μουσικής μια βραδιά λόγου και μουσικής για την περαιτέρω ενίσχυση της μονάδας, η οποία έχει έδρα τα Σπάτα στα Μεσόγεια της Αττικής και ιδρύθηκε το 2010 με πρωτοβουλία της Ι. Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Παρέχει τις υπηρεσίες της δωρεάν και φροντίζει σωματικά, ψυχικά, κοινωνικά και πνευματικά ασθενείς με χρόνιες ή απειλητικές για τη ζωή ασθένειες (καρκίνος και νόσος του κινητικού νευρώνα ALS) και που, κατά κύριο λόγο, βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ζωής τους. Μια σπουδαία χειρονομία που μας θυμίζει πώς δεν χρειαζόμαστε μόνο ένα νέο είδος θεάτρου, αλλά κι ένα νέο ήθος θεάτρου και τέτοιου είδους συνολικές προσπάθεις μπορούν να οδηγήσουν προς αυτή τη κατεύθυνση και να ενισχύσουν τον κοινωνικό ρόλο του θεάτρου. Στη σκηνή Δημήτρης Μητρόπουλος θα ακουστούν ζωντανά, από τους καλλιτέχνες, που συμμετείχαν στην αέναη αυτή προσπάθεια, ποιήματα και αποσπάσματα από λογοτεχνικά έργα της συλλογής του Αναγνωστικού της Γαλιλαίας και που θα συνοδεύονται από μουσική και τραγούδι. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Γιώργου Νανούρη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την εθελοντική παρουσία καλλιτεχνών που έχουν συμμετάσχει με τις αναγνώσεις και τα τραγούδια τους στο “Αναγνωστικό της Γαλιλαίας”.

Η Όλια Λαζαρίδου και Αμαλία Μουτούση υποδέχονται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής τους Φίλους Καλλιτέχνες του Αναγνωστικού της Γαλιλαίας: Χαρούλα Αλεξίου, Γρηγόρη Βαλτινό, Γιώργο Δικαίο, Μαρία Ζορμπά, Ακύλα Καραζήση, Μαρία Κατσανδρή, Ηλία Κουνέλα, Kατερίνα Λέχου, Ρίτα Λυτού, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρία Ναυπλίωτου, Νίκο Ξυδάκη, Μιχάλη Οικονόμου, Άγγελο Παπαδημητρίου, Μελίνα Τανάγρη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Λυδία Φωτοπούλου, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο  κ.ά.

Τιμές εισιτηρίων: € 30, 18, 7.

Έναρξη προπώλησης στις 3 Μαΐου.

About Post Author

More From Author