Η πιο εντυπωσιακή παραλία του νησιού

Μια γεωμορφολογική ιδιότητα έχει καταστήσει την παραλία της Κολώνας στην Κύθνο σε μία από τις πιο δημοφιλείς και πολυφωτογραφημένες ακρογιαλιές όχι μόνο του νησιού, αλλά και ολόκληρων των Κυκλάδων.

Πρόκειται στην ουσία για μια αμμουδιά, μήκους 240 μέτρων περίπου και πλάτους 80-100 μέτρων, που συνδέει την ακτή της Κύθνου με μια μικρή βραχονησίδα, αυτή του Αγίου Λουκά.

Η θάλασσα βρέχει και τις δύο πλευρές της λωρίδας άμμου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εκατέρωθεν δύο παραλίες με κοινή αμμουδιά, σχηματίζοντας αυτήν την ξεχωριστή εικόνα, η οποία από ψηλά μοιάζει πραγματικά ονειρική. Λόγω της θέσης της προστατεύεται ιδιαιτέρως από τον αέρα, με αποτέλεσμα να αποτελεί αγαπημένη επιλογή  όσων επισκέπτονται το νησί με σκάφος.

Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Κύθνου, 3 χλμ. από τη Χώρα του νησιού και η πρόσβαση σε αυτή δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη. Για να την προσεγγίσετε θα πρέπει να περάσετε μέσα από έναν δύσβατο και αρκετά στενό, σε κάποια σημεία, χωματόδρομο. Ωστόσο, το τοπίο που θα αντικρίσετε είναι τόσο ιδιαίτερο, που πραγματικά θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Η ακρογιαλιά δεν είναι οργανωμένη, όπως και οι περισσότερες του νησιού, γι αυτό είναι καλό να φτάσετε εξοπλισμένοι με τα απολύτως απαραίτητα.

Πηγή:newsbeast.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours