10 σειρές με βασιλικό αέρα για να δείτε μέχρι την επόμενη σεζόν του The Crown (vid)

Ο βίος και η πολιτεία των βασιλικών δυναστειών έχουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον κινηματογραφικά. Ίντριγκες, διαμάχες, έρωτες, μίση, πάθη και σκάνδαλα συνιστούν τα συστατικά ενός δυνατού σεναρίου και γι’ αυτό συχνά σκηνοθέτες και παραγωγοί ανατρέχουν στο μακρινό -και όχι μόνο- παρελθόν για να αντλήσουν υλικό.

Αν λοιπόν δεν έχετε χορτάσει με το «The Crown» και περιμένετε με αγωνία τον πέμπτο κύκλο, μπορείτε να…παρηγορηθείτε με τις παρακάτω σειρές:

Η Λευκή Βασίλισσα/ The White Queen

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Φιλίππα Γκρέγκορι, η σειρά αυτή αφηγείται την ιστορία ης Elizabeth Woodville, βασίλισσας του York προς το τέλος του Πολέμου των Ρόδων, με τη Rebecca Ferguson στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Διαδραματίζεται στην Αγγλία του 15ου αιώνα, όταν ξέσπασε μια διαμάχη μεταξύ των Οίκων York και Lancaster, όπου τρεις αδίστακτες γυναίκες διεκδικούν τον θρόνο πάση θυσία.

The Tudors (2007-2010)

Στη βασιλική σειρά του δικτύου Showtime, που διαρκεί τέσσερις σεζόν, παρουσιάζεται η ζωή του βασιλιά Ερρίκου Η’ -πατέρα της Ελισάβετ της Α- που ερμηνεύει ο Jonathan Rhys Meyers. Γνωστός για τους έξι γάμους και τις αναρίθμητες σχέσεις του, η βιογραφία του εκκεντρικού αυτού μονάρχη βρίθει σκανδάλων, αλλά ταυτόχρονα αποτυπώνει συμπυκνωμένα την ιστορία της Αγγλίας κατά τη διάρκεια της σαραντάχρονης βασιλείας του.

Reign (2013-2017)

Το αντίπαλο δέος της Αγγλικής μοναρχίας, δηλαδή η Mαρία A’ της Σκωτίας, που υποδύεται η Adelaide Kane, αποτελεί τον βασικό άξονα αυτής της σειράς. Ξεκινώντας από τη συμφωνία της με τον Βασιλιά Ερρίκο Β’ της Γαλλίας να παντρευτεί τον Πρίγκιπα (δελφίνο) της Γαλλίας Φραγκίσκο για την ένωση των δύο βασιλειών εναντίον της Αγγλίας, φτάνουμε ως την ιστορική της διαμάχη με την ξαδέρφη της, την Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας, για την διεκδίκηση του Στέμματος.

Οι Βασίλισσες/ Queens

Μια ακόμα μίνι σειρά για τη ζωή της Μαρίας Α’ της Σκοτίας και της Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας με φόντο την Αναγέννηση, που διερευνά όλα τα θρησκευτικά, πολιτικά αλλά και προσωπικά ζητήματα που χώριζαν τις δυο ξαδέρφες.

Victoria

Η σειρά του δικτύου Masterpiece, Victoria ακολουθεί τη βασίλισσα Βικτώρια (Jenna Coleman), που ήταν μέχρι το 2017 η μακροβιότερη μονάρχης του αγγλικού θρόνου -έσπασε το ρεκόρ της η ξαδέρφη της Ελισάβετ- από τη στιγμή που αναλαμβάνει τα βασιλικά της καθήκοντα και ερωτεύεται τον Πρίγκιπα Άλμπερτ, με τον οποία παντρεύτηκε κι απέκτησε έξι παιδιά. Ενδιαφέρον στοιχείο της σειράς είναι πως εστιάζει στον αγώνα μιας γυναίκας να επιβληθεί και να επιβιώσει σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον.

The Windsors

Μια κωμική σαπουνόπερα του BBC που σε τρεις κύκλους παρωδεί τη σύγχρονη βασιλική οικογένεια, σατιρίζονται παλιά και νέα μέλη του Παλατιού αλλά και αρκετά πρόσωπα που αν και δεν είναι γαλαζοαίματοι, συνδέονται με τη βασιλική Οικογένεια, όπως για παράδειγμα η αδελφή της Κέιτ Μίντλετον, Πίπα.

The Royals

Το δίκτυο Fox, πρωτοτυπώντας, παρουσιάζει τη ζωή μιας φανταστικής βασιλικής δυναστείας στο σύγχρονο Λονδίνο, που όμως έχει τα ίδια προβλήματα με αρκετές γνωστές οικογένειες μεγάλων οίκων. Η Elizabeth Hurley, στον ρόλο της δυναμικής και γοητευτικής βασίλισσας Helena, έρχεται αντιμέτωπη με μια σειρά από απρόβλεπτες καταστάσεις και προσπαθεί με κάθε θυσία να κρατήσει μακριά από τη δημοσιότητα όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο παλάτι, ώστε να διατηρήσει ακέραια την εικόνα της «Αγίας Οικογένειας».

https://youtu.be/XyyhLH6VjiI

Λύκαινες: Οι Πρώτες Βασίλισσες της Αγγλίας

Αν πάλι θέλετε να εντρυφήσετε σε όλες τις βασίλισσες που πέρασαν από την Αγγλία, αυτό το ιστορικό ντοκιμαντέρ του Netflix εξερευνά τον ρόλο των γυναικών μοναρχών από την Ελεονώρα της Ακουιτανίας έως τις τρεις βασίλισσες των Τυδώρ.

The Great

Αν έχετε εξαντλήσει την αγγλική Ιστορία, μπορείτε να δείτε αυτή τη σειρά της πλατφόρμας Hulu, που αφηγείται τη ζωή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, μιας αυτοκράτειρας που έμεινε γνωστή όχι μόνο για την έντονη πολιτική της δράση, αλλά και για την ταραχώδη προσωπική της ζωή. Ο Tony McNamara -ο σεναριογράφος της «Ευνοούμενης» του Γιώργου Λάνθιμου- εξετάζει με βιτριολική διάθεση τα όσα γίνονται στους διαδρόμους του παλατιού αλλά και τα σεξουαλικά φετίχ της τρομερής Αικατερίνης, που εδώ υποδύεται η Elle Fanning.

https://youtu.be/hJGedvRfHYg

Οι Τελευταίοι Τσάροι/ The Last Czars

Τη ζωή του τελευταίου Τσάρου της Ρωσίας, Νικολάου Β’, και τη διάλυση της αυτοκρατορίας του αφηγείται αυτή η σειρά του Netflix, που συνδυάζει δραματοποιημένες σκηνές με σχόλια ιστορικών. Η διαδρομή της Ρωσικής Βασιλικής Οικογένειας από τη στιγμή της στέψης του Νικολάου Β’ και όλη την πορεία της που σημαδεύτηκε από την ταραγμένη περίοδο στις αρχές του 1900, την άνοδο και την πτώση του Ρασπούτιν, την καταστροφική ανάμειξη της Ρωσίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τις Επαναστάσεις, και τη φυλάκιση των Ρομανόφ ξεδιπλώνονται σε έξι χορταστικά επεισόδια.

Πηγή:bovary.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours