Basket League: Οριστικά εκτός Α1 ο Ολυμπιακός!

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ αποφάσισε να δώσει τα δύο εισιτήρια της ανόδου στις δύο προπορευόμενες ομάδες στην βαθμολογία της Α2 με την υποσημείωση, ότι δεν θα αντικατασταθούν από καμία άλλη! «Μυστήριο» με Τσαγκρώνη που πρέπει να υπογράψει το κείμενο και είχε προτείνει wild card για την 2η θέση.

Ο κύβος πλέον ερρίφθη. Κατά την προσφιλή της συνήθεια, η ομοσπονδία το περασμένο Σαββατοκύριακο έριξε «άδεια» για να σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις και να πιάσει «γεμάτα». Αφού ενημερώθηκε «ανεπίσημα» για τις δυσκολίες του Διαγόρα Δρυοπιδέων να συγκεντρώσει τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην Basket League (αυτές που θα έρθουν προς ψήφιση στο αυριανό Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ), αποφάσισε να μην το… ρισκάρει και να μην εκδηλώσει διαγωνισμό ενδιαφέροντος για την 2η θέση που οδηγεί στα σαλόνια της Α1 Κατηγορίας.

Έτσι, λοιπόν, αν και το πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας δεν ολοκληρώθηκε (απέμεναν 9 αγωνιστικές στην κανονική περίοδο και φυσικά τα playoffs θα έκριναν το 2ο εισιτήριο), μετά από ψηφοφορία των 16 ομάδων, ο προπορευόμενος στην βαθμολογία, Χαρίλαος Τρικούπης κρίθηκε ότι δικαιούται το πρώτο εισιτήριο της ανόδου. Η ομάδα του Μεσολογγίου, μάλιστα, προετοιμάζεται πυρετωδώς για να ανταποκριθεί σε όλα τα προαπαιτούμενα της συμμετοχής στην Basket League και ήδη ο δήμος της πόλης έχει ενεργοποιηθεί για την επέκταση της χωρητικότητας του γηπέδου (απαιτούνται μίνιμουμ 1.200 θέσεις).

Η 2η θέση που οδηγεί στην Α1 Κατηγορία
Παρά την παρέμβαση του νομικού συμβούλου της ΕΟΚ, Γιώργου Κόνιαρη, όμως, ο οποίος σημείωσε τον κίνδυνο νομικού κωλύματος λόγω της διαδικασίας των playoffs και πρότεινε ότι η 2η θέση πρέπει να μείνει ανοικτή, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ αποφάσισε με βαθμολογικά κριτήρια και για το 2ο εισιτήριο. Έτσι, λοιπόν, στο έγγραφο που θα κατατεθεί προς έγκριση στο Δ.Σ. της ΕΟΚ, η ομάδα που θα «προκριθεί» θα είναι ο Διαγόρας Δρυοπιδέων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση συνοδεύεται με την υποσημείωση ότι από την υπόθεση της ανόδου ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ όλες οι υπόλοιπες ομάδες καμία από τις δύο προαναφερθείσες δεν γίνεται να αντικατασταθεί, αν κι εφόσον δεν μπορέσουν να εκπληρώσουν τα κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας. Κατά συνέπεια, οι όποιες ελπίδες του Ολυμπιακού για επιστροφή στα «μεγάλα σαλόνια» (αν υπάρχει αυτή η επιθυμία στις τάξεις των «ερυθρολεύκων) φαίνεται ότι ναυαγούν οριστικά.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πως η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, που κόπτεται για το καλό του ελληνικού μπάσκετ και ο πρόεδρος της, Γιώργος Βασιλακόπουλος, που κατ’ επανάληψη έχει χαρακτηρίσει ως «μεγάλη πληγή» την απουσία των Πειραιωτών από την Α1 Κατηγορία, θα συνηγορήσει σε μία τέτοια απόφαση… Γιατί αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι η απόφαση δεν θα έχει τη υπογραφή του… Όπως άλλωστε και καμία από τις αποφάσεις της ΕΟΚ! Γιατί άραγε; Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

Την εν λόγω απόφαση, που «καταδικάζει» το νέο πρωτάθλημα της Basket League σε νέα εμπορική κι αγωνιστική υποβάθμιση, θα υπογράψει ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ανδρέας Γολέμης (α’ αντιπρόεδρος) και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης. Ο τελευταίος πάντως, που είχε ταχθεί υπέρ της λύσης της wild card, βρίσκεται στην Πάτρα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εισήχθη αιφνιδίως στο νοσοκομείο, γιατί κάποιες εξετάσεις του δεν είχαν καλούς δείκτες. Τα περαστικά που του ευχήθηκαν (και του ευχόμαστε) κάποιοι στην ομοσπονδία, ήταν άραγε γιατί νοιάζονται για την υγεία του ή γιατί βιάζονται για την υπογραφή του;

Το θέμα πάντως, είναι πολύπλοκο και εγείρει πολλά ερωτήματα νομικής φύσεως που μπορεί να βάλουν την ΕΟΚ σε περιπέτειες.

Πηγή: gazzetta.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours