Χαστούκι UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “Τέλος η βοήθεια της UEFA για Elite διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τα επεισόδια”

Η UEFA καταδικάζει όσα έγιναν εις βάρος του Ιταλού διαιτητή του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, Μάσα, και αναφέρει ότι θα σταματήσει να στέλνει elite ή Α’ κατηγορίας διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ο πρόεδρος της UEFA κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Παναγιώτη,

Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μας, οφείλω να σε ενημερώσω ότι η UEFA πληροφορήθηκε με βαθιά θλίψη και έντονη ανησυχία ένα ακόμη περιστατικό που αφορά στην προσβλητική και βίαιη συμπεριφορά προς τους διαιτητές ποδοσφαίρου που είχαν οριστεί να διευθύνουν πρόσφατους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Παρά τις κοινές μας προσπάθειες και υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, η UEFA επανεξέτασε την υποστήριξή της στην αποστολή διαιτητών κατηγορίας Elite και “Α” για να διευθύνουν τους αγώνες των playoffs της ελληνικής Super League 1 και αποφάσισε να παύσει, προς το παρόν, την πρακτική αυτή.

Αυτά τα περιστατικά είναι πέραν του ποδοσφαίρου, είμαστε δε ειλικρινά ευγνώμονες για την ανησυχία σας επί του θέματος και όλες τις αδιάκοπες προσπάθειες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποτρέψουν τέτοια πράγματα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των αξιωματούχων των αγώνων μας, οι οποίοι πρέπει να κρατηθούν μακριά από τέτοιες εχθρικές και επικίνδυνες καταστάσεις.

Με εκτίμηση,

Δείτε την πρωτότυπη επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της UEFA κ. Aleksander Čeferin:

Η επιστολή του Τσεφέριν όπως δημοσιεύτηκε στο site της ΕΠΟ
Η επιστολή του Τσεφέριν όπως δημοσιεύτηκε στο site της ΕΠΟ

About Post Author