Τσιτσιπάς – Ρούμπλεφ 2-0: Η ανάκρουση του εθνικού ύμνου κι η συγκίνηση του Στέφανου (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το πρώτο Masters της καριέρας του στο Μόντε Κάρλο κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ (6-3, 6-3) και στις δηλώσεις κατά τη στέψη του δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του, ενώ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Tο Masters του Μόντε Κάρλο θα μείνει για πολλούς λόγους αξέχαστο για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το πρώτο Masters της καριέρας του, σ’ έναν τόπο που η μητέρα του στα Juniors είχε κατακτήσει έναν τίτλο. Το Πριγκιπάτο είναι και ο τόπος διαμονής του Τσιτσιπά, εκεί που ξεκίνησαν όλα με τις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Πάτρικ Μουράτογλου.

Σε μια σπάνια στιγμή έγινε η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου μετά την κατάκτηση του τουρνουά από τον Τσιτσιπά. Ο Έλληνας πρωταθλητής εμφανίστηκε φανερά συγκινημένος μετά την κατάκτηση του πρώτου Masters της καριέρας του και με μια ιπποτική κίνηση απευθύνθηκε στον Ρώσο αντίπαλό του κάνοντας λόγο πως έχει υπάρξει σ’ αυτή τη θέση (δηλ. φιναλίστ) και αναγνωρίζει πώς νιώθει, αποθεώνοντάς τον και πώς θα έρθουν μεγάλα πράγματα και για τους δυο. Παράλληλα τόνισε πως υπάρχει πολύς δρόμος και για τους δυο, οι οποίοι μάλιστα ξεκίνησαν μαζί από τα Juniors και πλέον βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο.

“Για πρώτη φορά ήρθα εδώ όταν ήμουν έξι χρονών. Είναι από τα αγαπημένα μου τουρνουά. Εδώ μεγάλωσα κιόλας, παρακολουθώντας τον Ράφα (Ναδάλ), τον Ρότζερ (Φέντερερ) και τον Νόβακ (Τζόκοβιτς). Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι στη θέση του νικητή. Είναι υπέροχο που κατάφερα να φτάσω εδώ σήμερα. Νιώθω πολύ ευλογημένος. Είχα μια υπέροχη εβδομάδα. Ευχαριστώ πολύ τους διαιτητές, τους χορηγούς, τους επόπτες. Θέλω να αφιερώσω αυτό το τρόπαιο στον πρώτο προπονητή μου στην Ελλάδα, Γιώργο Φουντούκο, ο οποίος μου έμαθε το άθλημα. Φυσικά και στους γονείς μου και όλη μου την ομάδα” ήταν τα λόγια του.

Η αφιέρωση είχε ιδιαίτερη σημασία για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, καθώς ο Γιώργος Φουντούκος είναι ο άνθρωπος που του έμαθε τα πρώτα του βήματα στο χώμα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε τις δηλώσεις του απευθυνόμενος προς τους φωτογράφους ευχαριστώντας και αυτούς και έκανε λόγο πως χάρη σ’ αυτούς το τουρνουά έγινε πιο διασκεδαστικό εξαιτίας της απουσίας του κόσμου από τις κερκίδες.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2021 έχει παίξει σε 14 τελικούς και έχει κερδίσει 6 τίτλους.

Ο πιο σημαντικός είναι το ATP Finals 2019 που κατέκτησε στο Λονδίνο κερδίζοντας στον τελικό τον Ντομινίκ Τιμ.

Συνολικά έχει 4 τίτλους ATP 250 και από έναν τίτλο ATP Finals και Masters. Η αρχή έγινε το 2018 στη Στοκχόλμη ενώ το 2019 κέρδισε τον 1ο τίτλο του στη Μασσαλία (Open 13) και τον “παρθενικό” του στο χώμα στο Εστορίλ της Πορτογαλίας.

To 2020 υπερασπίστηκε τον τίτλο του στη Μασσαλία και έφτασε να κατακτήσει τον 1ο Masters του το 2021 στο Μόντε Κάρλο. Πλέον έχει 2 τίτλους στο χώμα (Monte Carlo Masters, Estoril Open) και 4 σε σκληρή επιφάνεια. 

O τίτλος στο Monte Carlo είναι ο πρώτος που κατακτά ως μέλος του top-5 (Νο5) και ο δεύτερος που κερδίζει έχοντας αντίπαλο στον τελικό μέλος του top-10 μετά από το ATP Finals απέναντι στον Ντομινίκ Τιμ στο Λονδίνο. 

Οι 6 τίτλοι του Στέφανου Τσιτσιπά:

2018
1. Stockholm Open (21/10): Τσιτσιπάς (Νο16)-Γκούλμπις (Νο145) 6-4, 6-4
2019 
2. Open 13 (24/2): Τσιτσιπάς (Νο12)-Κουκούσκιν (Νο50) 7-5, 7-6 (5)
3. Estoril Open (5/5): Τσιτσιπάς (Νο10)-Κουέβας (Νο67) 6-3, 7-6 (4)
4. ATP Finals (17/11): Τσιτσιπάς (Νο6)-Τιμ (Νο5) 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4)
2020
5.Open 13 (23/2):
 Τσιτσιπάς (Νο6)-Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ (Νο18) 6-3, 6-4
2021
6.Monte Carlo Masters (18/4): 
Τσιτσιπάς (Νο5) – Ρούμπλεφ (Νο8) 6-3, 6-3.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours