Ολυμπιακός: Με Βατσλίκ, όλα τα βαριά χαρτιά και τον “μίστερ 7” Ονιεκουρού για τη ρεβάνς με Λουντογκόρετς

Ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτό στο “Καραϊσκάκης” αναμένει το βράδυ της επόμενης Τρίτης (10/8) στη Βουλγαρία ο Πέδρο Μαρτίνς. Δεν το δήλωσε επειδή περιμένει απλά έναν καλύτερο διαιτητή από τον Σκωτσέζο Μπόμπι Μάντεν, ο οποίος είχε αφήσει με παράπονα τον Ολυμπιακό και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (2-1), αλλά επειδή πιστεύει πως η ομάδα του θα δείξει στον επαναληπτικό με τη Λουντογκόρετς το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο.

Σε αυτή την προσπάθεια, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πολλούς λόγους να αισιοδοξεί και να πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση, παρότι το 1-1 του Φαλήρου άφησε εντελώς ανοικτούς λογαριασμούς. Για τον ίδιο έχει πολύ μεγάλη σημασία πως όλοι οι παίκτες του που επέστρεψαν από απουσίες θα έχουν μια γεμάτη εβδομάδα προπονήσεων στα πόδια του, ενώ πριν από το πρώτο ματς, οι περισσότεροι δεν πρόλαβαν να γυμναστούν με την ομάδα περισσότερες από δύο φορές.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα προβλήματα που προκαλούν λοιμώξεις όπως ο κορονοϊός, θέλουν χρόνο για να ξεπεραστούν. Μόνο οι προπονήσεις που χάθηκαν το τελευταίο διάστημα επειδή κάποιοι από τους απόντες ήταν σε καραντίνα, είναι ικανές να δικαιολογήσουν την εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα της Τρίτης (3/8).

Με το “1” ο Βατσλίκ, το “7” του Φορτούνη ο Ονιεκουρού

Στον επαναληπτικό της ερχόμενης εβδομάδας, ωστόσο, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι αποφασισμένος να ρίξει στη μάχη όλα του τα βαριά χαρτιά. Μαζί τους και δύο από τις μεταγραφές. Τον Τόμας Βατσλίκ (πήρε τον αριθμό 1) και τον Χένρι Ονιεκουρού (θα παίζει με το -αγαπημένο του- 7 στη φανέλα που είχε τα τελευταία χρόνια ο τραυματίας Κώστας Φορτούνης, ο οποίος θα επιστρέψει το νωρίτερο στις αρχές του 2022). Παράλληλα, η τεχνική ηγεσία σκοπεύει να γεμίσει και τις τρεις γραμμές με τους πιο μπαρουτοκαπνισμένους από τους ποδοσφαιριστές του.

Με άλλα λόγια, θα έχουμε πολλές και σημαντικές αλλαγές συγκριτικά με το αρχικό σχήμα του πρώτου παιχνιδιού. Πέρα από τον διεθνή Τσέχο κίπερ, ο οποίος είναι πλέον πανέτοιμος να κάνει ντεμπούτο, ο Θανάσης Ανδρούτσος είναι φαβορί για το δεξί άκρο της άμυνας, με τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά και τους Σεμέδο, Μπα στις θέσεις των στόπερ.

Στο 4-3-3 που έχει στο μυαλό της η τεχνική ηγεσία, την τριάδα του άξονα αναμένεται να σχηματίσουν οι Εμβιλά, Καμαρά κι ένας από τους Μπουχαλάκη, Κούντε. Αν ο Κρητικός χαφ, προλάβει να καλύψει το χαμένο έδαφος, θα βρίσκεται σίγουρα στις αρχικές επιλογές, καθώς αποτελεί βαρόμετρο στο πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς.

Όσο για την επιθετική τριάδα, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί θα ξεκινήσει για πρώτη φορά φέτος βασικός, έχοντας πίσω και πλάι του, τον βιονικό Μασούρα από τη μία πλευρά και τον Βαλμπουενά στην άλλη, με πρώτη εναλλακτική για την πτέρυγα τον νεοαποκτηθέντα Χένρι Ονιεκουρού, ο οποίος έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στις πρώτες προπονήσεις. Στις ημέρες που μεσολαβούν μέχρι τη ρεβάνς της Βουλγαρίας, στο μυαλό του κόουτς γυρίζει και το 4-2-3-1, με δύο κεντρικά χαφ, τον Βαλμπουενά ως δεκάρι και τους Μασούρα, Ονιεκούρου μαζί στο γήπεδο.

Μια άλλη επιλογή που έχει από τώρα στο μυαλό του ο 51χρονος κόουτς είναι αν χρειαστεί να παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2, άλλη μια αγωνιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει τον διεθνή Νιγηριανό εξτρέμ, ο οποίος με την ταχύτητα και την ικανότητά του στο σκοράρισμα, είναι ικανός να κάνει τη διαφορά ακόμη και στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα…

Πηγή:sport24.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours