Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Φιλιππίνες και Βερμούδες κατακτούν τα πρώτα «χρυσά» στην ιστορία τους

Φιλιππίνες και Βερμούδες πανηγυρίζουν για τα πρώτα χρυσά μετάλλια στην ιστορία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Δύο αθλήτριες από τις Φιλιππίνες και τις Βερμούδες έγραψαν ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους με τα πρώτα χρυσά μετάλλια στην ιστορία του θεσμού.

Η Χιντιλίζ Ντίαζ από τις Φιλιππίνες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην άρση βαρών στην κατηγορία των 55 κιλών, σηκώνοντας στο ζετέ 127 κιλά και κάνοντας ταυτόχρονα νέο ολυμπιακό ρεκόρ στην κατηγορία.

Η αρσιβαρίστρια έκανε δύο Ολυμπιακά ρεκόρ σε ζετέ (127κιλών) και σύνολο (224), αφήνοντας πίσω της την Κινέζα Κιούγιουν Λιάο κατά ένα κιλό στο σύνολο (223 κιλά).

«Θυσίασα πολλά. Δεν μπόρεσα να είμαι με τη μητέρα και τον πατέρα μου για πολλούς μήνες και χρόνια και, φυσικά, η εκπαίδευση ήταν βασανιστική », δήλωσε η Ντίαζ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Philippine Daily Inquirer. «Αλλά απ’ότι φαίνεται ο Θεός είχε σχέδιο» πρόσθεσε.

Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά αθλητής από τις Φιλιππίνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους η χώρα συμμετέχει από το 1924.

Πανηγυρισμοί για το πρώτο χρυσό μετάλλιο και στις Βερμούδες, το υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου στον Ατλαντικό ωκεανό.

Η Φλόρα Ντάφι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο τρίαθλο και έγραψε ιστορία, αφού έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατακτά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες με καταγωγή από τις Βερμούδες.

Πέρα από το συγκεκριμένο μετάλλιο οι Βερμούδες έχουν κατακτήσει ένα ακόμα χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 με τον Κλάρενς Χιλ στην πυγμαχία.
Η Ντάφι έκανε χρόνο 1 ώρα 55:36, αφήνοντας δεύτερη την Τέιλορ Μπράουν από τη Βρετανία και τρίτη την Κέιτι Ζάφερες από τις ΗΠΑ.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours