Η Σοφία Μπεκατώρου μιλά για πρώτη φορά μετά την καταγγελία – «Μου δώσατε κουράγιο να το αποκαλύψω»

“Επειδή θέλουμε κι επιθυμούμε να καθαρίσουμε το αθλητικό τοπίο και πρέπει να πείσουμε τα νέα παιδιά να έρθουν να αθληθούν και να μπορούμε να άφοβα να βρισκόμαστε μέσα στους αθλητικούς χώρους και σε μία υγιή κοινωνία, μιλάμε ανοιχτά” ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου

Τις πρώτες της δηλώσεις παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου από το Υπουργείο Αθλητισμού μετά την καταγγελία της για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε από παράγοντα του χώρου του αθλητισμού.

Η ίδια δήλωσε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την άμεση ανταπόκρισή τους, όλο τον πολιτικό κόσμο αλλά και κάθε άνθρωπο γιατί με τα μηνύματά σας μου δώσατε κουράγιο να αποκαλύψω και να μοιραστώ αυτήν την τραυματική εμπειρία που είχα. Η προσπάθεια που έχουμε κάνει με όλους τους Έλληνες αθλητές Ιστιοπολοϊας αφορά κυρίως στο να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας. Η δική μου εμπειρία δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο κακοποίησης των αθλητών κι επειδή θέλουμε κι επιθυμούμε να καθαρίσουμε το αθλητικό τοπίο και πρέπει να πείσουμε τα νέα παιδιά να έρθουν να αθληθούν και να μπορούμε να άφοβα να βρισκόμαστε μέσα στους αθλητικούς χώρους και σε μία υγιή κοινωνία, μιλάμε ανοιχτά.»

https://youtu.be/GzWqn1rjTvA

 

Κι η Σοφία Μπεκατώρου συνέχισε: «Δεν είναι εύκολο να μιλήσω δημόσια για κάτι τόσο τραυματικό. Ωστόσο, αφού μίλησα, έχω εισπράξει όλα αυτά τα μηνύματα, τα ενθαρρυντικά λόγια αλλά και την αγκαλιά όλης της πολιτείας, μπορώ να πω με σιγουριά σε κάθε θύμα που είναι σε αυτήν την θέση, να σπάσει την σιωπή και να μιλήσει από οποιονδήποτε χώρο κι αν είναι γιατί όλοι έχουμε την δύναμη. Αυτό είναι το ξεκίνημα για μια Ελλάδα που θέλουμε να έχουμε, μια υγιή Ελλάδα σε όλες τις μορφές της.»

Πηγή: Mega – Live News

About Post Author

+ There are no comments

Add yours