Για πρώτη φορά στην ιστορία μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα μεταδοθεί από ιδιωτικό κανάλι

Από τις 12 Ιουνίου έως και τις 12 Ιουλίου του 2020 θα διεξαχθεί ένα πρωτόγνωρο τουρνουά. Ως γνωστός, για τα 70 χρόνια της διοργάνωσης η UEFA δεν όρισε μια διοργανώτρια αλλά… 12 διαφορετικές πόλεις για το Euro 2020.

Τηλεοπτικώς, είναι ορφανή ακόμη. Και με δεδομένα ότι αφενός το πορτοφόλι της ΕΡΤ αρχίζει να σφίγγει, τουλάχιστον σύμφωνα με την κυβέρνηση, και αφετέρου ότι η Εθνική κατά 99% δεν θα μετέχει, ο ANT1, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Real News, έχει κάνει ήδη διερευνητικές κρούσεις μέσα στο καλοκαίρι για να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κανάλι του Αμαρουσίου διερευνά για να αποκτήσει αθλητικό προϊόν.

Προ του Μουντιάλ της Ρωσίας είχε καταθέσει προσφορά πέριξ των 9 εκατ. ευρώ αλλά εντέλει κατέληξε στην ΕΡΤ με 10.500.000.

Για το Euro 2020 η αρμόδια, για τα τηλεοπτικά, εταιρεία της UEFA ζήτησε από την ΕΡΤ 8,5 εκατ. ευρώ για το σύνολο των αγώνων της διοργάνωσης.

Η δημόσια τηλεόραση αντιπρότεινε μείωση του κόστους στα 6 εκατ. ευρώ, πρόταση που απορρίφθηκε και σφήνα ο Ant1 με καλύτερη πρόταση από αυτή της ΕΡΤ.

Στην περίπτωση που ολοκληρωθεί το deal, εκτός του ότι ο ΑΝΤ1 κανάλι ενισχύεται σημαντικά στην εκπνοή της σεζόν με μια από τις πιο δημοφιλείς διοργανώσεις, με προοπτική υψηλής τηλεθέασης (παρά την απουσία της Εθνικής), θα γραφτεί και ιστορία. Για πρώτη φορά θα μεταδοθεί, είτε Μουντιάλ είτε Euro, σε ιδιωτικό τηλεοπτικο σταθμό, όπως αναφέρει και το dailymedia.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours