Γάλλοι – «Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ δεν πουλάει τη Μονακό και δεν κινδυνεύει με κυρώσεις»

Μπορεί οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δύσης -γενικότερα- ενάντια στη Ρωσία να συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, αλλά ο ιδιοκτήτης της Μονακό, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, φέρεται να μην ανησυχεί.

Αρκετοί Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι βρίσκονται στο εξωτερικό και προσπαθούν να αποφύγουν τις που έχουν επιβάλλει ΗΠΑ και ΕΕ, μετά τον πόλεμο που κήρυξε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Ανάμεσά σε αυτά τα ονόματα βρίσκεται και αυτό του ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, έστω κι αν την Τετάρτη (02.03.2022) ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα επιβληθούν κυρώσεις στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο, ο οποίος προσανατολίζεται να πουλήσει και την αγγλική ομάδα.

Διαφορετική φαίνεται να είναι η κατάσταση για τον ιδιοκτήτη της Μονακό, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Le Parisien».

Ο Ρώσος μεγιστάνας εμφανίζεται στη λίστα με τα άτομα που έχουν δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο, η οποία καταρτίστηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο, αλλά δεν είναι ένας από τους 400 Ρώσους και Λευκορώσους που προσδιορίζονται από την ΕΕ ως υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Έτσι ο Ριμπορόβλεφ φαίνεται πως δεν θα αναγκαστεί να πουλήσει τη Μονακό, ενώ δεν θα του επιβληθούν κυρώσεις. Η γαλλική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Ριμπολόβλεφ ισχυριζόταν πάντα ότι δεν είναι κοντά στον Πούτιν και ότι έκανε την περιουσία του πριν ο τελευταίος έρθει στην εξουσία το 1999.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.