Απίστευτο: Η Τουρκία επικήρυξε τον Ενές Καντέρ για 500.000 δολάρια – Συνεργάζεται με το FBI ο αθλητής

Και επίσημα καταζητούμενος είναι ο πρώην αστέρας του NBA, Ενές Καντέρ, καθώς το όνομά του βρίσκεται στη λίστα της Τουρκίας με τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες του 2023. Σημειώνεται επίσης ότι είναι η πρώτη φορά που η χώρα προχωρά δημόσια σε επικήρυξη προσώπων.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσφέρει έως και 10 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, δηλαδή περίπου 500.000 δολάρια, για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Καντέρ, ο οποίος, σύμφωνα με τη nypost δήλωσε ότι το έμαθε πριν από μία εβδομάδα.

Το όνομα του αθλητή εμφανίζεται στον τουρκικό κατάλογο καταζητούμενων τρομοκρατών μαζί με πραγματικούς τρομοκράτες και άλλους αντιφρονούντες που επικρίνουν το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο αψηφά συστηματικά τη διεθνή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο κατάλογος κατονομάζει επίσης περισσότερους από δώδεκα δημοσιογράφους – μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης κατά της ελευθεροτυπίας στην Τουρκία, όπου ο αριθμός των φυλακισμένων δημοσιογράφων έχει διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο.

Αν και ο Καντέρ, ο οποίος ζει τώρα στην Ουάσινγκτον, παραδέχτηκε ότι η επικήρυξη αυξάνει τις προσωπικές του ανησυχίες για την ασφάλεια, δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αστυνομικές αρχές και το FBI.

«Προστατεύομαι 24 ώρες το 24ωρο», είπε, προσθέτοντας ότι ανησυχεί περισσότερο για την ασφάλεια των λιγότερο γνωστών Τούρκων αντιφρονούντων στη λίστα του Ερντογάν.

Πηγή:ethnos.gr