Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Στα θέατρα κολλάει, στην εκκλησία δεν κολλάει

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Αγανακτισμένος φάνηκε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του για την απόφαση να κλείσουν τα θέατρα λόγω κορωνοϊού. «Δεν δίνεται η πρέπουσα σημασία στον πολιτισμό, που υποτίθεται αποτελεί την βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα».

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει την λειτουργία των θεάτρων στην εκπομπή της Φαίης Μαυτραγάννη στο Open, που όπως είπε θα σημάνει καταστροφή για τους καλλιτέχνες. Επίσης έκανε λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς όπως είπε το θέατρο είναι ένας ασφαλής χώρος που δεν έχει εμφανιστεί κρούσμα μέχρι τώρα αλλά δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση με τους τόπους λατρείας, ή με τα αεροπλάνα. Ακόμα σχολίασε ότι τόσους μήνες οι εργαζόμενοι της τέχνης περιμένουν βοήθεια που δεν έχει έρθει.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο πολιτισμός βάλεται από την πρώτη στιγμή. Τα θέατρα και οτιδήποτε έχει να κάνει με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ήταν τα πρώτα που έκλεισαν και δεν το λέω για να πάρουμε εμείς κάτι τιμητικό. Φοβάμαι ότι θα είμαστε και οι τελευταίοι που θα ανοίξουμε. Δυστυχώς στη βαριά βιομηχανία, όπως πολλές φορές διαφημίζουν τον πολιτισμό στην Ελλάδα, δεν νομίζω ότι δίνεται η πρέπουσα προσοχή. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο, διότι είναι ένα πράγμα το οποίο δεν έχει κάποια ιδιαίτερη λογική, είναι ότι βλέπουμε ακόμα σε μια ανακοίνωση του πρωθυπουργού να κλείνουν τα θέατρα όπου πάρα πολύ εύκολα μπορούν τα πάντα να ελεγχθούν. Αυτό αποδείχτηκε και από τις λίγες παραστάσεις που παίχτηκαν το καλοκαίρι».

O θεατής παίρνει ηλεκτρονικά και ονομαστικά το εισιτήριο του

«Μην ξεχνάμε ότι στα θέατρα ο θεατής παίρνει ηλεκτρονικά και ονομαστικά το εισιτήριο του, κάθεται στη θέση του και είναι πια μακριά ο ένας από τον άλλον, δεν γίνεται διάλειμμα για να υπάρχει συνωστισμός και όλα μπορούν να ελεγχθούν. Δεν έχει υπάρξει ούτε ένα κρούσμα όλους αυτούς τους μήνες και αυτό είναι πολύ σημαντικό» πρόσθεσε με σαφήνεια ο ηθοποιός στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN. «Πρέπει να κατανοήσουν κάποιοι, ειδικά οι λοιμωξιολόγοι και οι άνθρωποι που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις, ότι μια παράσταση και μια πολιτιστική δράση δεν είναι ένα μαγαζί που ανοίγει, όπως είναι η εστίαση, και είναι έτοιμο με την έννοια του ότι ετοιμάζουμε κάτι για τον «πελάτη» και τον θεατή. Υπάρχει μια προετοιμασία και αν δεν δοθεί αυτή η άνεση στους καλλιτέχνες δεν θα υπάρξει κανένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα στο τέλος».

Στα θέατρα κολλάει, στην εκκλησία δεν κολλάει;

«Να τονίσω επίσης κάτι κα. Μαυραγάννη… Για άλλη μια φορά είδα ότι υπάρχει μια διάκριση. Δηλαδή στα θέατρα κολλάει, στην εκκλησία δεν κολλάει; Στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη είδαμε αυτό να γίνεται και από ότι ξέρω και υπάρχουν επίσημα στοιχεία υπάρχουν κρούσματα. Θέλω να πω, για ποιο λόγο αυτή η επιμονή με το θέατρο;» αναρωτήθηκε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Τέλος, ο ηθοποιός συμπλήρωσε πως «δεν έχω κάτι προσωπικό με την εκκλησία. Άλλωστε για να το ελαφρύνουμε και λίγο κάνω και έναν παπά φέτος στο σίριαλ Χαιρέτα μου τον πλάτανο».

 

About Post Author

More From Author

+ There are no comments

Add yours