Έκθεση: ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ | Διοργάνωση: ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια & ΚROMA | 1 έως 7 Νοεμβρίου 2023 | Πολιτιστικό κέντρο ΡΟΜΑΝΤΣΟ  

Η εικαστική ομάδα ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια και ο μη κερδοσκοπικός διεθνής κοινωνικός φορέας Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού «ΚROMA», εγκαινιάζουν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 την έκθεση ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ  στον εκθεσιακό χώρο του ΡΟΜΑΝΤΣΟ, το ιστορικό κτήριο του ομώνυμου περιοδικού, που την τελευταία δεκαετία είναι θερμοκοιτίδα και πολιτιστικό κέντρο, στην οδό Αναξαγόρα 3-5 στην Αθήνα. 

Διάρκεια

1 έως 7 Νοεμβρίου 2023, καθημερινά 17:00 – 21:00

Σάββατο και Κυριακή 12:00 – 21:00

Είσοδος Ελεύθερη

Η έκθεση αποτυπώνει την πορεία της ομάδας ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια από την εποχή της αμφισβήτησης (lockdown) του φυσικού έργου τέχνης και την επιβολή των ψηφιακών μέσων, μέχρι τη συμπύκνωση της επιθυμίας ανταλλαγής εμπειριών για τα νέα εργαλεία και υλικά στο ρόλο της εικόνας.

Η εικόνα σαν διάδραση, αρχικά μέσα στην ομάδα και στη συνέχεια παρεμβατικά στο δημόσιο χώρο ως αλληλεπίδραση, γίνεται μηχανισμός μετατροπής και μετάδοσης της έννοιας της καλλιέργειας μέσω κοινού έργου*.

Η συνεργασία -και σε θεωρητικό επίπεδο και σε καλλιτεχνικές πρακτικές- είναι από μόνη της πρόκληση. Η ανταλλαγή επεξεργασίας πνευματικού έργου με την προϋπόθεση της ισότητας, αποσπώντας τον εαυτό από την άνεση του ατομικού και καθιστώντας τον συμμέτοχο σε κοινή δημιουργία όσμωσης, είναι ο άξονας προσήλωσης της ομάδας. Ένα παράδειγμα μια τέτοιας προσήλωσης είναι και η έκθεση Ιχνογραφία.

*Το έργο ως «φυσικό μέγεθος» εκφράζει την ενέργεια που μεταφέρεται από ένα σώμα σε ένα άλλο ή που μετατρέπεται από μια μορφή σε μια άλλη. 

Οι εικαστικοί, μέλη της ομάδας ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια είναι: 

Κεχαγιά Ελισάβετ, Κριεζή Αικατερίνη, Μαργαρώνη Λυδία, Τζανετουλάκου Ευτυχία, Τσουματίδου Στέλλα, Χαραλαμπίδου Κίκα, Χριστάκου Ιωάννα. 

Ακολουθήστε την ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια 

στο Facebook: https://www.facebook.com/KalliergeiaKalliergeia και στο Instagram https://www.instagram.com/kalliergeiakalliergeia/
Επικοινωνήστε στο: kalliergeia2021@gmail.com

Ακολουθήστε το KROMA 

στο Facebook: www.facebook.com/KROMAartculture 

και στο Instagram www.instagram.com/kroma_npo

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kroma.gr

About Post Author