Ο Leonardo DiCaprio αγόρασε την πιο ακριβή κινηματογραφική αφίσα όλων των εποχών

Όλοι αγαπάμε τις vintage αφίσες ταινιών, όταν όμως πρόκειται για μερικές από τις πιο ακριβές αφίσες όλων των εποχών, θα χρειαζόμασταν μία περιουσία για να μπορέσουμε να την αποκτήσουμε. Προφανώς ο Leonardo DiCaprio δεν έχει τέτοιο πρόβλημα, οπότε μπόρεσε να αποκτήσει την πιο ακριβή από όλες.

Μιλάμε για τη διεθνή αφίσα του αριστουργήματος επιστημονικής φαντασίας Μητρόπολις του Fritz Lang – ένα πρωτοποριακό έργο επιστημονικής φαντασίας που θεωρείται συχνά η πρώτη μεγάλου μήκους είσοδος στο συγκεκριμένο είδος. Η αφίσα του Μητρόπολις απεικονίζει τον Machine-Man και, αν μη τι άλλο, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε πως είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ art deco και γερμανικού εξπρεσιονισμού. Ο DiCaprio λοιπόν δεν αντιστάθηκε και φέρεται να την αγόρασε για το αστρονομικό ποσό των 690.000 δολαρίων.

Αυτή η εκδοχή της αφίσας δεν έχει τα γερμανικά γράμματα, πουλήθηκε στο Λονδίνο από τη Reel Poster Gallery σε έναν άγνωστο, υποτίθεται, συλλέκτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην αρχική τιμή των 393.300 λιρών, και είναι ένα από τα μόλις τέσσερα τέτοια αντίγραφα που υπάρχουν παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το Guinness World Records τα αντίγραφα αυτά βρίσκονται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης και στο Μουσείο Κινηματογράφου του Βερολίνου, καθώς και σε μία ακόμα άγνωστη ιδιωτική τοποθεσία – το σπίτι του Leonardo DiCaprio.

Άλλες αφίσες που έχουν πουληθεί πανάκριβα είναι αυτή της Μούμιας του 1932 που είχε πουληθεί για $435.000, του The Black Cat του 1934, και της Νύφης του Φρανκενστάιν του 1935.

Πηγή:oneman.gr

About Post Author