Έκθεση ζωγραφικής του Βακιρτζη Αθανάσιου στην γκαλερί PÀME

Έκθεση ζωγραφικής του Βακιρτζη Αθανάσιου ηδυφως είναι ο τίτλος τής έκθεσης ζωγραφικής του εικαστικού καλλιτέχνη Βακιρτζή Αθανάσιου, ενός από τους πλέον δημοφιλείς καλλιτέχνες τής γενιάς του, πού θα παρουσιάσει στον δροσερό της χώρο, στο κέντρο της Αθήνας, η PÀME Gallery, με εναρκτήρια ημέρα την Κυριακή 14 Ιουλίου ο νέος αυτός χώρος τέχνης συγκέντρωνει γνωστούς καλλιτέχνες από τούς χώρους τού θεάτρου, της μουσικής, της μόδας καί τών εικαστικών τεχνών.  Ο ζωγράφος λέει για την έκθεση αυτή που είναι η δουλειά των δύο τελευταίων χρόνων :

Αβύθιστο ας είναι το ηθικό  Στο ηδυφως το τερπνό. Περιττεύει το κουρνιασμα στην μαυριλα. Με την απεικόνιση, τρελό είναι οτι η τεχνική χάος και φτώχεια φέρνει . Στην πάλη των στίχων υπάρχει μια σταθερή σημαία. Το ορθο που  φαίνεται απο το συναίσθημα ιθυνει η πλαστικότητα όπως και στην  προϊστορία με ταχύτητα και αίσθημα σύμμεικτα με τίς συμπτώσεις της κατεργασίας ως ιερογραφια. Αυτο είναι το μέλημα του χρωστήρα μου 

Η ζωγραφική μου είναι σαν ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει λαϊκα σκελεθρα  και μεσω της γραφής  με υγιεινό φορτίο, γίνεται υπερπόντιο. 

Ο Βακιρτζης Αθανάσιος γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα. Εξ απαλων ονύχων είχε επαφή με τις εικαστικές τέχνες αφού ανήκει σέ μία καλλιτεχνική οικογένεια και οι δύο γονείς με διδακτορικό πτυχίο στις καλές τέχνες. Έκανε ελεύθερες περαιτέρω σπουδές καί μελέτες, αποκομίζοντας έτσι ένα εντελώς προσωπικο καλλιτεχνικό χαρακτήρα καί σκέψη. Έχει εκθέσει στην πινακοθήκη του Δήμου Νέας Ιωνίας Παναιτώλιο, στην πινακίδα Γρηγοριάδη και σε μια πρωτότυπη διαδικτυακή έκθεση τις ημέρες του εγκλεισμού από τον κορονοϊο. Έχει λάβει επίσης μέρος με βίντεο τέχνη σε πολλά φεστιβάλ καί Μπιενάλε σε όλο τον κόσμο με επιτυχία. 

Έκθεση ζωγραφικής

Βακιρτζη Αθανάσιου

Από Κυριακή 14 Ιουλίου έως Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Καθημερινά από τίς 10πμ έως 10μμ

Εγκαίνια Κυριακή 14 Ιουλίου από τίς 6μμ έως τις 10μμ

PÀME GALLERY

Κλεισόβης 7 πλατεία Κάνιγγος, Αθηνα 10677

Τηλ 6985033093

Είσοδος ελεύθερη 

About Post Author