2η Εβδομάδα Τέχνης και Ελευθερίας στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Καθώς κάθε βδομάδα όλο και περισσότερος κόσμος συμμετέχει ενεργά στην ανοιχτή γενική συνέλευση, συνεχίζουμε τις δράσεις του ΕΜΠΡΟΣ αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο από την καταστολή και την αισχροκέρδεια. Σκοπός μας είναι όμως και να προστατεύσουμε όλοι / όλες / όλα μαζί την δημιουργία του πολιτισμού μας και την έκφραση της ελευθερίας μας από κάθε είδους ρατσιστικές, σεξιστικές, παραβιαστικές και κακοποιητικές συμπεριφορές. Μέσα από την αλληλοβοήθεια, την αυτομόρφωση, τη συνεκπαίδευση και την αμοιβαία φροντίδα του ενός προς τον άλλον/ την άλλη / το άλλο διατρανώνουμε πως τέτοιες συμπεριφορές ούτε έγιναν, ούτε θα γίνουν ποτέ ανεκτές στο ΕΜΠΡΟΣ και πως η αντιμετώπιση τους είναι ευθύνη όλων μας.

Αυτή τη βδομάδα το ΕΜΠΡΟΣ συναντά τα εργατικά και οικολογικά κινήματα καθώς διαδηλώνουν ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις και την καταστροφή της φύσης.

Η συνέλευση μας ανακοινώνει το πρόγραμμα εβδομάδας 1/6 έως 6/6

ΤΡΙΤΗ 1/6
Ημέρα καθαρισμού του Εμπρός. Καλούμε σε δημόσιες ανοιχτές συναντήσεις συλλογικής φροντίδας του κτηρίου από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 15.00 – από τις 15.00 έως τις 19.00 και από 19.00 έως 22.00

+ εκδηλώσεις ημέρας:

ώρα 19.30
Ομάδα Κρουστών Quilombo
ώρα 20.30
Η Dagipoli Dance Co, αλληλέγγυα στον αγώνα για την απελευθέρωση και την διατήρηση της λειτουργίας του «Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ», καταθέτει και ενώνει την δική της «φωνή», με τη φωνή όλων των ελεύθερων καλλιτεχνών για την δικαίωση αυτού του δίκαιου αγώνα. Συμβάλλει με την παρουσίαση αποσπασμάτων από το έργο της. Επειδή η τέχνη και η δημιουργία μπορούν να κάνουν Πολιτική για την Αναπηρία. Επειδή σπάμε «ταμπού», και δημιουργούμε ρωγμές σε σκληρά στερεότυπα. Επειδή κάνουμε ανατροπές, και ανοίγουμε δρόμους…
Σύλληψη-Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης
Χορεύουν: Κλητώ Τσιγκρή, Μαρία-Ζωή Τερζοπούλου, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Ρούλα Τασιοβασίληκαι Γιώργος Χρηστάκης

ΤΕΤΑΡΤΗ 2/6

ώρα 18.30
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στηρίζει το Ελεύθερο Εμπρός Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο. Αυτή την Τετάρτη 2/6 στις 18:30 συγκεντρωνόμαστε έξω από το Εμπρός με ένα εργαστήρι γεμάτο παιχνίδια για τα παιδιά. Με την ομάδα που θα δημιουργηθεί, θα χρησιμοποιήσουμε το θέατρο ως όχημα και θα πειραματιστούμε με παιχνίδια καλλιέργειας της φαντασίας, της δημιουργικότητας και της συνεργασίας
ώρα 20.00
Εργαστήριο Θέατρο Play Back- Το Playback αποτελεί ένα θεατρικό δρώμενο κατά το οποίο ένας θίασος ειδικά εκπαιδευμένων ηθοποιών αναλαμβάνει να αναπαραστήσει ιστορίες και αφηγήσεις των θεατών.

 

ΠΕΜΠΤΗ 3/6

ώρα 19.00 – 21.00
Mάθημα παραδοσιακών χορών.
 
ώρα 21.00
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΌ ΓΛΕΝΤΙ με την ομάδα παραδοσιακών χορών και μουσικών του ΕΜΠΡΟΣ και με χορούς και τραγούδια από όλα τα μέρη της χώρας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/6

STAUN”
από την ΟΜΑΔΑ MIRÓ-
ώρα 22.30
Ιούνιος 2021. Ο ήλιος έχει πέσει. Ένα άγαλμα παρατηρεί την πόλη. Στη διάρκεια της νύχτας από μπροστά του παρελαύνουν τρεις μεθυσμένες γυναίκες, ένας φωτογράφος, μερικοί μαθητές που έχουν έρθει πενθήμερη, κάποιοι ανυποψίαστοι, ένας άντρας ερωτευμένος με την Λίνα Μενδώνη, και η ίδια η κυρία υπουργός. Θα γίνει άραγε η επανάσταση;

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/6

Ημέρα συνάντησης του Εμπρός με τα οικολογικά και περιβαλλοντικά κινήματα. Εδώ και πολλά χρόνια με την διοργάνωση ενός πολύ μεγάλου αριθμού ενημερωτικών εκδηλώσεων και την συμμετοχή μας στους οικολογικούς αγώνες στηρίζουμε τα περιβαλλοντικά τοπικά κινήματα σε όλες τις γωνιές του κόσμου ενάντια στην καπιταλιστική ληστρική λαίλαπα που καταστρέφει τα χωριά και τα δάση, τα ποτάμια και τους ωκεανούς, όλα τα έμβια όντα και τη ζωή μας.
ώρα 15.30
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΤΝΑΓΜΑΤΟΣ – Συμμετοχή στο κάλεσμα του οικολογικού κινήματος Support Earth για τον αγωνιστικό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στις 20.30 πορεία υπεράσπισης και στήριξης του Εμπρός από τα περιβαλλοντικά κινήματα- προς το θέατρο
ώρα 21.00
Πλατεία Εμπρός
ΣΥΝΑΥΛΙΑ Support Earth για την Μητέρα Γη
Αδέσποτες Σκύλες
Los Tre
Hippomaniacs
Μαντάρες
Αγία Φανφάρα

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/6

Ώρα 19.00
Ανοιχτή Γενική Συνέλευση Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟ

 

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ 
______ 
Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός γεννήθηκε μέσα από τα όνειρα και τις ελπίδες εκατομμυρίων ανθρώπων που πήραν μέρος στα κοινωνικά κινήματα της εποχής μας. Είναι ένας ανοιχτός, δημόσιος κατειλημμένος χώρος με διεθνή απήχηση, ελεύθερη πρόσβαση για πάνω από 1000 επισκέπτες την εβδομάδα και ένα καθημερινό, πολύμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές. 
 
Από το 2011, εκατοντάδες καλλιτέχνες παρουσίασαν αφιλοκερδώς & με ελεύθερη είσοδο 400 διαφορετικά θεατρικά έργα σε περισσότερες από 2000 παραστάσεις. 
 
Έγιναν συναυλίες 450 συγκροτημάτων, εκδηλώσεις ενίσχυσης αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, κινηματικών πρωτοβουλιών και καλλιτεχνικών ομάδων, πάνω από 300 ομιλίες και διαλέξεις για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας. Εκατοντάδες συνελεύσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ ποίησης, λογοτεχνίας, εργαστήρια, μια θάλασσα συναντήσεων και δημιουργίας, μια ανάσα ελευθερίας και έκφρασης στο κέντρο της πόλης. 
 
Προσπαθούμε να ενώσουμε τη θεωρία με την πράξη, το καλλιτεχνικό με το κοινωνικό και το πολιτικό, σε θέματα που αφορούν όλους, και να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο της τέχνης, σήμερα, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η συνέχιση του εγχειρήματος του Εμπρός είναι ζωτικής σημασίας και γι’ αυτό χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας! 
 
Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός εκφράζει τη συμπαράσταση του σε όλους τους χώρους του κοινωνικού κινήματος που αντιμετωπίζουν την εκστρατεία του κράτους για την επιβολή μιας κανονικότητας υποταγής, φόβου, ιδιώτευσης και μαζικής αποβλάκωσης. 
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ! 
 
ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ. 
 
περισσότερες πληροφορίες: 
facebook (like, follow, share!) : 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours