Η έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με τίτλο «Μορφές του ‘21» περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, χαρακτικά και σχέδια.

Πρόκειται για την πρόσφατη ζωγραφική δουλειά του καλλιτέχνη, την οποία δημιούργησε κατά την διάρκεια της πολύμηνης καραντίνας, με αφορμή σκέψεις και προβληματισμούς που ενεργοποίησε και ζωντάνεψε δημιουργικά η επέτειος των διακοσίων ετών από το 1821.

Μέ την έκθεση αυτή του Γιάννη Ψυχοπαίδη έχουμς για πρώτη φορά μία μοναδική εικαστική πινακοθήκη πορτρέτων των αγωνιστών του ’21 μέσα από τον πλούτο διαφορετικών τεχνικών.

Η έκθεση περιλαμβάνει μαζί με τον ζωγραφικό κύκλο και τον χαρακτικό κύκλο «Αγωνιστές του ’21», έργα που προηγήθηκαν της επετείου, καθώς και σχέδια και συνθέσεις με θέμα τον Βύρωνα, τους Φιλέλληνες και τους Φιλικούς.

Ο χρωστήρας του, το κοπίδι και το μολύβι του, ζωγράφισαν, χάραξαν και σχεδίασαν τις μορφές του ’21, μεταφέροντας στο σήμερα τα πρόσωπα του παρελθόντος, μέ έντονα φωτεινά χρώματα αλλά και με την αυστηρότητα που δίνει στην εικόνα το μαυρόασπρο τύπωμα της χαρακτικής ξυλογραφίας.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

17/07 – 31/10/2021

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή τις ημέρες & ώρες λειτουργίας του μουσείου

ΕΙΣΙΤΗΡΙA:

€ 6, € 3

 

Είναι απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίου από τα ταμεία εισιτηρίων του Μουσείου κατά τις ημέρες και ώρες επίσκεψης ή μέσω tickets.benaki.org .

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.

Συστήνεται στους επισκέπτες να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, 118 54 Αθήνα

ΤρίτηΤετάρτηΠέμπτηΚυριακή:10:00-18:00
ΠαρασκευήΣάββατο:10:00-22:00
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ

Διονύσης Φωτόπουλος, Τάσος Σακελλαρόπουλος

Leave a Reply

Your email address will not be published.