13,2% το προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση


Στις 13,2 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. 

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν: 37,2% ΝΔ, 24% ΣΥΡΙΖΑ, 6,8% Κίνημα Αλλαγής, 5,2% ΚΚΕ, 4% Ελληνική Λύση, 2,9% ΜέΡΑ25, 1,1% Πλεύση Ελευθερίας και 14% αναποφάσιστοι.

Στην ερώτηση για το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ως πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της κυβέρνησης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 41%, το “κανένας” 32%, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιλέγει το 23%.

Δυσαρέσκεια εκφράζεται για τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με το 53% των πολιτών να δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο έναντι 40% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες εκφράζουν ικανοποίηση σε σχέση με το πρόγραμμα των εμβολιασμών, με το 67% να δηλώνει ικανοποιημένο και μόλις το 25% μη ικανοποιημένο.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται αρνητική εικόνα από την πλειοψηφία των πολιτών για το εργασιακό νομοσχέδιο, με το 54% να θεωρεί δυσμενείς τις ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους, ενώ μόνο το 25% τις υποδέχεται ως ευνοϊκές.

Σε ερώτηση, εξάλλου, για την εγκληματικότητα, δύο στους τρεις δηλώνουν ότι αισθάνονται λίγο ή καθόλου ασφαλείς, σε σχέση με έναν στους τέσσερις που απαντούν “αρκετά”.


Αναφορικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας, το 38% πιστεύει ότι με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να επανέλθει η οικονομία στην ανάπτυξη, ενώ το 21% εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours