Χέρι χέρι με χουντικούς η ΝΔ στις Σέρρες (Photos)

Ο δήμαρχος Συντικής προσέλαβε άμισθο ειδικό σύμβουλο έναν δηλωμένο οπαδό της επταετίας

 Φιλοχουντικά πάρτι, αναρτήσεις με σύμβολα της δικτατορίας και αποθεωτικές λεζάντες σε φωτογραφίες των επίορκων στρατιωτικών και πρωτεργατών της χούντας Γεωργίου Παπαδόπουλου και του Στυλιανού Παττακού. Ενας δηλωμένος οπαδός της χούντας, ο οποίος μάλιστα δεν διστάζει να δημοσιοποιεί τις πολιτικές του πεποιθήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Κυμπριχτσή, ο οποίος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αναγράφει ότι είναι δημοσιογράφος –σύμφωνα με πληροφορίες του Documento δεν ανήκει σε κάποια δημοσιογραφική ένωση– και εργάζεται στον αθλητικό ραδιoφωνικό σταθμό Yellow, η θεματολογία του οποίου αφορά την ομάδα του Αρη. Τον συγκεκριμένο προσέλαβε ο δήμαρχος Σιντικής Σερρών Φώτης Δομουχτσίδης προκειμένου να εργαστεί ως άμισθος ειδικός σύμβουλος που θα του παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες.

«Ο Αγιος Γεώργιος Παπαδόπουλος»

Οι φωτογραφίες που αναρτά ο Π. Κυμπριχτσής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook –στάλθηκαν στο Documento από αναγνώστες, αφού το προφίλ του είναι κλειστό, αλλά δεν τίθεται αμφιβολία για τη γνησιότητά τους– είναι ανατριχιαστικές. Στην επέτειο της 21ης Απριλίου του περασμένου έτους ο Π. Κυμπριχτσής, αναρτώντας φωτογραφία που συνοδεύεται από λεζάντα η οποία αναφέρει: «Πού είσαι Παπαδόπουλε να αναστηθεί η Ελλάδα», γράφει χαρακτηριστικά: «…Καταφέρατε σε 6,5 χρόνια με επικεφαλής την μεγαλύτερη ιδιοφυΐα του 20ού αιώνα, τον (Αγιο) Γεώργιο Παπαδόπουλο, να δημιουργήσετε ένα κράτος της Δημοκρατικής Φαυλοκρατίας σε πρότυπο! Συγγνώμη που δεν σαν μνημονεύει ο κόσμος. Συγγνώμη που οι επόμενες γενιές δεν γνωρίζουν τι πράξατε για την Ελληνορθόδοξη κοινωνία μας. Συγγνώμη που υπάρχει, αγνωμοσύνη και αχαριστία. Συγγνώμη, που υπάρχει ένα δίκτυο προπαγάνδας που σας θεωρεί αιμοσταγείς τυράννους. Κάποια στιγμή θα επανορθώσουμε…».

Τα φιλοχουντικά πάρτι

Δεν είναι η μοναδική σχετική ανάρτησή του. Οπως φαίνεται, τα τελευταία χρόνια συμμετέχει –ενδεχομένως διοργανώνει– φιλοχουντικά πάρτι, στα οποία πάντοτε υπάρχει και μια τούρτα με το σύμβουλο της χούντας. Πάνω της δεν λείπουν και τα απαραίτητα αξεσουάρ, που δεν είναι άλλα από τα κεράκια τα οποία απαριθμούν τα χρόνια που έχουν περάσει από τη δικτατορία των συνταγματαρχών. Φυσικά, για τον Π. Κυμπριχτσή δεν πρόκειται για δικτατορία αλλά για «επανάσταση». Σε μια φωτογραφία που ανήρτησε την 21η Απριλίου 2018, ο ίδιος εικονίζεται κάτω από μια σημαία με το «πουλί της χούντας» και κρατώντας μια τούρτα με τα σύμβολα της επταετίας να παρευρίσκεται μαζί με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νικήτα Σιώη.

Ασφαλώς, από τις αναρτήσεις του νεοπροσληφθέντος άμισθου ειδικού συμβούλου του δημάρχου Σιντικής δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι ακροδεξιές τοποθετήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι με αφορμή την προσφυγική δομή στην περιοχή Κλειδί έγραψε μεταξύ άλλων: «Αύριο το πρωί ανοίγουν οι πύλες και οι λαθροεισβολείς των 26 φυλών θα βγουν στα χωριά μας…». Βάσει των φωτογραφιών που αναρτά, εμφανίζεται να διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη. Σε μια φωτογραφία μάλιστα οι δυο άνδρες εικονίζονται μαζί με τον δήμαρχο Σιντικής.

 

Η απόφαση πρόσληψης

Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην επίμαχη απόφαση που υπέγραψε στις 8 Ιουνίου 2021 ο δήμαρχος Σιντικής Φ. Δομουχτσίδης, ανατέθηκε «στον κ. Κυμπριχτσή Παναγιώτη του Γεωργίου καθήκοντα άμισθου ειδικού συμβούλου για την επικουρία του Δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ειδικότερα ο ανωτέρω θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού, διαχείρισης ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου στα ΜΜΕ».

Η επίμαχη θέση του ως άνω άμισθου ειδικού συμβούλου «υπάγεται ειδικά και αποκλειστικά στην υπηρεσιακή δικαιοδοσία του Δημάρχου και συνεργάζεται όπου απαιτείται με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και δεν ασκεί αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Θα παρέχει μόνο συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες γραπτά ή προφορικά για τους συγκεκριμένους τομείς δραστηριοτήτων του Δήμου που ορίζεται να εξυπηρετεί». Μάλιστα, στην απόφαση προσδιορίζεται ότι «η παρούσα πράξη δεν συνιστά πρόσληψη ή διορισμό και δεν γεννά υπηρεσιακή, υπαλληλική ή άλλου είδους εργασιακή σχέση του οριζόμενου συμβούλου με τον Δήμο. Η παρούσα ισχύει από την υπογραφή της και μέχρι το τέλος της θητείας του Δημάρχου, πλην της τροποποίησης της ή της ανάκλησής της, χωρίς ο ορισθείς ειδικός σύμβουλος να δικαιούται αποζημίωση για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του».

Ο δήμαρχος Φ. Δομουχτσίδης, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων, ενώ μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε στο αρχηγείο του NATO στο Βέλγιο ως Ελληνας επιτελής. Διετέλεσε επίσης επικεφαλής στο γραφείο μελετών και τρεχουσών επιχειρήσεων του ΓΕΣ, στη συνέχεια προάχθηκε στον βαθμό του συνταγματάρχη και τοποθετήθηκε διοικητής στη Σχολή Τηλεπικοινωνιών Ηλεκτρονικών Αξιωματικών Διαβιβάσεων και αποστρατεύτηκε ως υποδιευθυντής στη Διεύθυνση Οργανώσεως του ΓΕΣ. Αξίζει να σημειωθεί πως στο περιθώριο σύσκεψης που πραγματοποίησε τον Μάιο του 2018 ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, ο Φώτιος Δομουχτσίδης, του παρέδωσε τη συλλεκτική μπίρα «Ρούπελ 1941».

Πηγή:documentonews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours