Τα «μαζεύει» η Δόμνα Μιχαηλίδου για τις απολύσεις – «Λάθος διατύπωση» [vid]

Σε άμεση αναδίπλωση, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις της περί απόλυσης υπαλλήλων σε δομές πρόνοιας που αρνούνται να εμβολιαστούν, υποχρεώθηκε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος. Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού, με απόλυση», υποστήριξε η υφυπουργός Εργασίας.

Νωρίς το πρωί πάντως, μιλώντας στο OPEN η Δόμνα Μιχαηλίδου είχε σημειώσει ότι «θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια», αναφερόμενη σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων.

Προηγήθηκε το «άδειασμα» Χατζηδάκη

Τις εντυπώσεις, «αδειάζοντας» στην πραγματικότητα την υφυπουργό του, είχε έσπευσε να διασκεδάσει λίγη ώρα μετά ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως σημείωσε, κανείς εργαζόμενος δεν πρόκειται να απολυθεί, αλλά θα ισχύει η άδεια άνευ αποδοχών.

Παρόλα αυτά, όλα δείχνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου είναι αποφασισμένο να ακολουθήσει «σκληρή» γραμμή σε ότι αφορά τα μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τα οποία και ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτηριστικά, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος είναι να μην υπάρξει άλλο lockdown το φθινόπωρο, κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας όπου το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα προστασίας των γύρω μας και αυτοπροστασίας. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του» υπογράμμισε και συμπλήρωσε «ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχουμε γύρω στο 70% ανοσία, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours