ΣΥΡΙΖΑ: “Όχι” σε προνόμια για εμβολιασμένους – Kάλεσμα προς όλους να εμβολιαστούν

Άκρως καχύποπτα αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να επιβραβεύσει όσους νέους που εμβολιάζονται με την κάρτα των 150 ευρώ, “διαβάζοντας” την ανακοίνωση σαν απόπειρα εξαγοράς τους.

Σύμφωνα με την κουμουνδούρου, ενισχυτικά της κριτικής της ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την πορεία του εμβολιασμού αλλά μόνο για να αλλάξει την δημοσκοπική της εικόνα στις νέες ηλικιακές ομάδες, είναι το γεγονός πως δεν φροντίζει “να κάνει κάτι για τους άνω των 60 ετών που είναι οι πιο ευάλωτοι και αν και έχουν πρόσβαση από τις αρχές του έτους στο εμβόλιο, παραμένουν ανεμβολίαστοι σε ποσοστό περίπου 35%.”

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, καλεί όλους τους Πολίτες να εμβολιαστούν “ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας, ανεξάρτητα από εξευτελιστικά δωράκια και προνόμια” ενώ εμμέσως διατυπώνει ενστάσεις για τη συζήτηση που αφορά προνόμια για εμβολιασμένους, μιλώντας για “κοινωνία δυο ταχυτήτων”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση

Αφού εδώ και ενάμισι χρόνο ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει το βίο των νέων αβίωτο, τώρα προσπαθεί να τους εξαγοράσει με 150 ευρώ. Τους αντιμετωπίζει σαν ψάρια που θα τσιμπήσουν και όχι ως πολίτες με δικαιώματα.

Να τσιμπήσουν, μήπως και ξεχάσουν τον αυταρχισμό και το ξύλο στις πλατείες, τον πρωτοφανή αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων μαθητών από τα ΑΕΙ για χάρη των κολεγίων, την υποβάθμιση των πανεπιστημίων τους, την καταδίκη όσων βρουν δουλειά να εργάζονται 10ωρα με μισθούς πείνας και απλήρωτες υπερωρίες, την διαρκή στοχοποίησή τους πως ευθύνονται για την εξάπλωση της πανδημίας.

Εάν τον ενδιέφερε όντως η πορεία του εμβολιασμού και όχι το γεγονός ότι το κόμμα του έχει πάρει διαζύγιο από τη νέα γενιά, θα φρόντιζε να κάνει κάτι για τους άνω των 60 ετών που είναι οι πιο ευάλωτοι και αν και έχουν πρόσβαση από τις αρχές του έτους στο εμβόλιο, παραμένουν ανεμβολίαστοι σε ποσοστό περίπου 35%.

Παρά τις κυβερνητικές παλινωδίες και την εξευτελιστική κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη, καλούμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας, ανεξάρτητα από εξευτελιστικά δωράκια και προνόμια.

Και επιτέλους καλούμε τον ανέμελο κ. Μητσοτάκη:

– να σταματήσει να διχάζει τους πολίτες δημιουργώντας κοινωνία δύο ταχυτήτων, με προνόμια μόνο για εμβολιασμένους, την ώρα μάλιστα που με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, τέλος Ιουνίου αντί για 70% των πολιτών όπως υποσχόταν έχει εμβολιαστεί μόλις το 35% του πληθυσμού.

– να σταματήσει να στέλνει διαρκώς αντιφατικά μηνύματα χαλάρωσης, ζητώντας από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες, την ώρα που όλοι προειδοποιούν για ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης “Δέλτα”.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours