Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει τα έκτακτα μέτρα για τον κοροναϊό

Ποιο το μήνυμα του Ελληνα πρωθυπουργού

«Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος». Με αυτό ως μότο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανακοίνωση ότι τα κρούσματα κοροναϊού φθάνουν και επισήμως τα 99, κάνει σαφές ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει και θα λάβει οποιαδήποτε μέτρα κριθεί απαραίτητο να παρθούν για να μην εξαπλωθεί ο ιός.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνει από λεπτό σε λεπτό τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Σημειώνεται πως την Τρίτη ο πρωθυπουργός μετείχε σε τηλεδιάσκεψη, στην οποία είχε καλέσει τους ηγέτες της Ε.Ε. ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για τον συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένα μέτρα το πρόβλημα του κοροναϊού.

«Στόχος μας τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου. Ήδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία. Καμία δομή δεν περισσεύει. δημόσιος και ιδιωτικος τομέας καλούνται να συνεργαστούν, δήλωσε ο πρωθυπουργός για τα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού.

«Η οικονομία θα δεχθεί πλήγμα. Πρέπει να περιοριστούν οι συνέπείες του. Από σήμερα ειιδκή άδεια σε εργαζόμενους γονείς. Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι και όπως χρειάζεται νωρίτερα από όσο χρειάζεται. Κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη» συμπλήρωσε.

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/1121697728165223/

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours