Ορκίστηκε (χωρίς χειραψίες) ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Ο κ. Χαρδαλιάς αναβαθμίστηκε από γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στη θέση του υφυπουργού, κατόπιν απόφασης του κ. Μητσοτάκη. Θα έχει πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες και θα αναφέρεται απευθείας στον Πρωθυπουργό

Ορκίστηκε την Δευτέρα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,  ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναβαθμίστηκε από γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στη θέση του υφυπουργού, κατόπιν απόφασης του κ. Μητσοτάκη. Θα έχει πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες και θα αναφέρεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Πρόκειται για μία κίνηση που δείχνει το βάρος το οποίο αποδίδει η κυβέρνηση στην αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού.

Με… τον αγκώνα ο χαιρετισμός συγχαρητηρίων Χρυσοχοϊδη με Χαρδαλιά στην τελετή ορκωμοσίας

Μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύντομη συνομιλία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αντικείμενο κυρίως το θέμα του κορονοϊού.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέλαβε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στις 19 Ιουλίου 2019.

Γεννήθηκε το 1968 στον Βύρωνα.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Kεντ της Αγγλίας και ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Διετέλεσε δήμαρχος Βύρωνα για τρεις τετραετίες (2003-2014), πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού – ΣΠΑΥ (2003-2014), καθώς και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας – ΚΕΔΕ (2006-2012), και στη συνέχεια εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (2014-2016).

Πηγή: Protagon.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours