Ντροπή! Ο ΟΓΑ χρωστάει έξοδα κηδείας για 45.752 νεκρούς

Απίστευτη ασέβεια από τα κρατικά ταμεία

Τακτική «μπαταχτσή», που κάνει… μπλακ χιούμορ στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, μοιάζει να εφαρμόζει ο ΕΦΚΑ, αφού, σύμφωνα με καταγγελία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), 45.752 δικαιούχοι του τ. ΟΓΑ είναι στην αναμονή δύο με τρία χρόνια για να λάβουν έξοδα κηδείας (!), το ύψος των οποίων, πλέον, φέρεται ότι φτάνει τα 37.401.600 ευρώ.

Η ηγεσία του ΕΝΔΙΣΥ απέστειλε για το θέμα αυτό χθες επιστολή στον διοικητή του ενιαίου φορέα, την οποία γνωστοποίησε στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Όπως αναφέρουν οι επικεφαλής του δικτύου στη διοίκηση του ΕΦΚΑ, «με μεγάλη μας λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι είναι απλήρωτα εδώ και δύο – τρία χρόνια τα έξοδα κηδείας, τα οποία ανέρχονται στο σύνολο σε 37.401.600 ευρώ (800 ευρώ έκαστος) σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ. Και σαν να μην έφτανε η καθυστέρηση, τα παραστατικά μέσα σε τσουβάλια (άκουσον άκουσον) ταξιδεύουν και για την επαρχία… ώστε να πάρουν και τον αέρα τους, να καθυστερήσουν και εκεί -άγνωστο πόσο- και κάποτε θα πληρωθούν οι οικογένειες των θανόντων», ενώ θέτουν στον κ. Χάλαρη ένα απλό ερώτημα: «Έχετε αναρωτηθεί, κ. διοικητά του ΕΦΚΑ, αν πολλές οικογένειες δεν είχαν χρήματα και έθαψαν με δανεικά τους ανθρώπους τους;»

Μάλιστα, το ΕΝΔΙΣΥ προτείνει προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ να δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του το απαιτούμενο λογισμικό, αν το ενιαίο ταμείο αδυνατεί να το πράξει, για να καταστεί εφικτή η διαδικασία της εκκαθάρισης των παραστατικών, ώστε να πληρωθούν οι δικαιούχοι άμεσα.

Όσο μένει έτσι «μόνο ντροπή προκαλεί το συγκεκριμένο θέμα» αναφέρουν στην επιστολή τους ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ Νίκος Χατζόπουλος και η γραμματέας Πόπη Μουρίκη.
Σημειώνεται ότι, πέραν από τα έξοδα κηδείας που δεν έχουν καταβληθεί από τον ΕΦΚΑ σε 45.752 δικαιούχους του τ. ΟΓΑ, όπως έκανε γνωστό το ΕΝΔΙΣΥ την προηγούμενη εβδομάδα, εκκρεμεί η πληρωμή σε 113.017 συνταξιούχους του, από τον Μάιο του 2019 (!), η καταβολή της λεγόμενης «13ης σύνταξης», που είχε δοθεί εκείνη την εποχή.

Πηγή:dimokratianews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours